10 begredelige øyeblikk!

For noen bidrag er det helt opplagt hvorfor disse havner der de havnet på poengtavlene. Blant disse er noen plasseringer helt fortjent, og kanskje burde bidragene helst vært silt ut allerede ved fødselen!

fintrash

Andre har dessverre etter min mening kommet altfor høyt, og her er ti av bidragene gjennom de siste tretti årene som jeg av en aller annen grunn ikke kan svelge (ikke i absolutt rekkefølge):

1. Finland 1980
Ikke helt overraskende kom denne sist. Aldri har finsk hørtes mer finsk ut , og det nytter bare ikke at den sjarmerende vokalisten tvitrer ut noen vakre toner på den yndige tverrfløyta. Dette er ikke engang ufrivillig morsomt, det er fælt!

2. Irland 2008
Det er ikke lov å ha levende dyr på scenen i en ESC-finale. Men reglene sa ingenting om dyrevern…? Stakkars Irland – og stakkars Europa!

3. Makedonia 2005
Kjøpt og betalt? Uansett – her prater vi om talent!

4. Norge 2007
Beklager, Guri. Jeg har sans for mye annet i karrieren din, men dette ble bare for billig – enkelt og greit.

5. Russland 2000
Mange liker Alsou. Det forstår jeg. Jeg forstår bare ikke hvordan man kunne bite på dette Britney B light-oppgulpet fra en C-rated amerikansk låtksriver, som måtte ty til Russland for omsider å få publisert en «hit»? Talentløst – og tidenes mest overvurderete bidrag.
 

6. Belgia 1985
Skal man kunne synge en «voksen ballade», må man også ha stemme til å synge en voksen ballade. Det hadde visst ikke Linda Lepomme…

7. Slovakia 1998
Her er kanskje ikke melodien så ille, men språket…? Her kommer vokaler og konsonanter akkurat der man ikke (for)venter vokaler og konsonanter, og alt blir bare slitsomt og rart.

8. Armenia 2008
Oppkjøpt, utbrukt, billig, og et slags Rema 1000-tilbud på samtlige andre bidrag i denne sjangeren.

9. Bosnia-Herzegovina 2001
En slags norsk folketone på halv tempo, gjemt bak sjarmerende solbriller. Verken særlig sensuelt eller hipt!

10. Irland 1999
Standard irsk ballade av det billige slaget. Helt ille blir det imdlertidig når den ene av søstrene skal til å synge og opplagt har hørt altfor mye på amerikanske vokalister i en helt annen sjanger…

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien