Sval vant Melodi Grand Prix junior

Så var det klart etter en spennende finale av årets MGP Junior. Det var 12 år gamle Sval fra Oslo som stikker av med seieren i MGP junior. 

sval-studio 

Med sangen «Trenger deg» sjarmerte hun hele Oslo spektrum og alle tv seerne der hjemme. Sangen skrev hun etter at hun ble lei seg fordi noen slektninger flyttet til utlandet. Sval har alltid drevet med musikk, og hun ble veldig glad etter at hun hadde vunnet.

I år var det den tiende finalen av MGP junior og dette ble markert med en åpningsfilm som inneholdt glimt fra de tidligere finalene.

Det var rockebandet «The Sugarsmokers» som åpnet finalen, og det var Kristin som avsluttet med en sang som handlet om at hun ville være barn for alltid.

Etter litt pauseunderholdning fra kveldens programledere Aksel Rosen og Margrethe Røed var det klart for superfinalen. Til denne gikk Sol med sangen «Kom tilbake», Seven be med «Et fett liv», Kristin med sangen «Alltid være barn» og den siste var såklart vinneren Sval.

For anledningen var Oslo spektrum fullsatt med 8000 publikummere.

Som pauseunderholdning fikk vi se Stella Mwangi fremføre sin nye singel «Take my time», og fjorårets vinner Torstein Snekvik som hadde premiere på sin nye singel.

NRK fikk i år inn 568 bidrag, og det er et krav om at alle som deltar har laget sine egne sanger. Vinneren får heller ikke inngå platekontrakt før det har gått ett år etter finalen, dette fordi NRK ønsker å verne ungene mot det kommersielle presset.

Siden 2005 har ikke Norge deltatt i Junior Eurovision Song Contest, og siden 2009 har det heller ikke blitt arrangert MGP junior Nordic. Dermed blir Oslo spektrum siste stopp for tolv år gamle Sval.

Rykter skal imidlertid ha det til at Norge og Danmark igjen skal delta i Junior Eurovision igjen neste år, da finalen mest sannsynlig skal arrangeres i Stockholm.

Årets Junior Eurovision Song Contest går av stabelen 3 desember og sendes i år fra Yerevan i Armenia.  

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien