Bosnia-Hercegovina satser stort igjen?

Bosnia-Hercegovina har en historie i Eurovision Song Contest som det virkelig står respekt av; på sine 17 deltagelser har de oppnådd seks topp 10-plasseringer, og siden semifinalene ble innført har de vært i finale hvert eneste år. Siden debuten i 1993 er det kun to år de ikke har deltatt; i 1998 og 2000. 

hari mata_hari

Bosnia-Hercegovina har valgt ulike måter å velge sin representant til Eurovision Song Contest; fra internt valg av både artist og bidrag til nasjonal finale med opptil 17 deltagere. Siden 2006 har imidlertid tv-selskapet valgt å satse på internt valg av både artist og sang, og de har alltid valgt store navn til å representere seg. Med resultater fra 17. til 3.plass må man kunne si at denne metoden har vært vellykket for dem. 

På flere nettsteder hevdes det nå at en offentliggjøring av neste års representant vil finne sted allerede 15.september. I tillegg hevdes det både i bosnisk presse og på ulike nettsteder at årets representant skal være Hari Mata Hari, mannen som er ansvarlig for landets hittil beste plassering; 3.plass i 2006 med bidraget «Lejla». 

Og årets storsatsing stopper visst ikke med artisten. Komponisten av årets bidrag skal være ingen ringere enn Vladimir Graić, mannen bak «Molitva», som Marija Šerifović fremførte til seier for Serbia i 2007. Tekstforfatteren er ikke mye mindre merittert; Fahrudin Pecikoza, som tidligere har skrevet teksten til både «Lejla» og Bosnia-Hercegovinas debutbidrag fra 1993 «Sva bol svijeta».

Bidraget for 2012 skal ikke være en typisk balkan-folk-ballade, men en sang der Hari Mata Hari virkelig får vist frem stemmeprakten sin. 

Dette er foreløpig ikke bekreftede opplysninger, men troverdige kilder i Bosnia-Hercegovina er så sikre på dette at vi tar sjansen på å legge det ut som nyhet istedet for rykte. En ørliten klype salt anbefales dog. 

Bilde; neobicno.com

Del:
Relaterte artikler