Folket «bestemmer» i Tyrkia

tyrkia

I år ble det stor oppstandelse blant Eurovision-fansen i Tyrkia da det ble kjent at rockegruppen Yüksek Sadakat skulle representere landet i Eurovision Song Contest i Düsseldorf. Mange mente at det var nok rock for en stund, og de ønsket seg en artist som kunne gi dem noe mer lettbent og poppete med tyrkiske danserytmer.


Og mest av alt ønsket de seg medbestemmelse. Tyrkiske ESC-entusiaster har i mange år vært misunnelige på land der bidrag og artist, eller i alle fall bidrag ELLER artist, velges ved at folket får stemme over hvem de vil ha. Spesielt har de sett med fryd på Melodifestivalen, Melodi Grand Prix og Söngvakeppni Sjónvarpsins, siden det der er flere delfinaler før en stor finale. De vil også ha en stor nasjonal fest i forkant av utvelgelsen, ikke bare beskjed fra TRT når de har bestemt seg.

tyrkia11

Yüksek Sadakat førte Tyrkia til 13.plass i semifinale 1 i Düsseldorf.

Og nå ser det ut til at TRT har tatt til seg signalene fra folket, i alle fall når det gjelder valg av artist. Vi skal ikke se bort fra at årets resultat, da Tyrkia for første gang siden innføringen av semifinaler ikke greide å ta seg til finalen, har litt å si i forhold til denne avgjørelsen.

Det er nå åpnet for at alle tyrkere som ønsker det kan sende inn forslag på hvilke artister de kan tenke seg å sende til Eurovision Song Contest 2012 i Baku. Når fristen går ut vil TRT telle opp antall stemmer på hver artist, og den med flest stemmer vil bli invitert til å representere Tyrkia i neste års konkurranse. Skulle den med flest stemmer takke nei, vil de jobbe seg nedover listen til de finner en som sier ja. 

Kilde; esctoday.com
Bilde;  yukseksadakat.com

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien