MGP-trøbbel i Florø

(Oppdatert) Som meldt i mai: Til tross for protester rundt fylkeskommunens støtte til en ny delfinale i Florø i 2012, ville byen med stor sikkerhet ta på seg arrangøransvaret for et MGP-show også neste år.


Nå har private sponsorer trukket støtten, og dermed må arrangøren ut på en ny runde for å skaffe de nødvendige midlene.

Striden blant politikerne i fylket, står blant annet på at man ønsker å sikre mer milder til kulturarrangementer som UKM og lignende. Både Høyre-politiker Sissel Loen og artist Thea Hjelmeland (link), mener Melodi Grand Prix på ingen måte kan rettferdiggjøre de utgiftene både kommune og fylke tar på seg for å kunne arrangere en delfinale.

Hipphipp Flora, som er NRK og Dinamos samarbeidspartner i Florø, har allikevel et håp om å kunne få inn nye investorer, slik at delfinalen kan ble en realitet. I kortene ligger det dermed at Florø i så fall er sikret et av neste års show.

Fjoråerts delfinale ble regnet som en stor suksess med en utsolgt Flora idrettssenter.

Det er foreløpig ingen offentlige opplysninger fra Dinamo angående datoer eller andre potensielle arrangørbyen for MGP 2012.

Firdaposten melder tirsdag at det allerede har kommet nye sponsorer inn, og at det nå gjenstår omlag 1/4 av det totalte budsjettet på 3 millioner før en delfinale i 2012 er spikret.


 English summary:

Another heat for Florø as host for MGP, seems having some trouble, as financial investors have regret continuing their sponsorship for the show. Florø, located in Western Norway, hosted one of the heats for Melodi Grand Prix for the first time in 2011, with success.

The financial criteria for hosting one of the pre-heats in Norway, are about NOK 3 mill – and Florø is still lacking about 600.000 to reach that amount.

There is still no information from the producers (NRK/Dinamo) for dates or other potential host cities.


Kilde: NRK

 

Del:
Relaterte artikler