Mindre framgang i bidrag til Melodi Grand Prix hos DR

DR har nu lukket for indsendelse av låter til neste års danske Melodi Grand Prix, og ved lukningen stod det klart, at der atter var en mindre fremgang i antallet av bidrag, helt præcis 15 mere end fjorårets 663 bidrag. DR bør være stolte av at nå en forøkelse av låter, da indleveringsfristen i år har været kortere end øvrige år, men det til trods, var der vanen tro trengsel ved indleveringsstedet i DR’s tv-hus i Ørestaden, da tidsfristen i dag rendte ut.

michael

En af de sidste som indleverte bidrag i dag, var den danske vinneren fra 2009, Brinck, som avleverte et par håpefulle rock-bidrag. Komponisten bak 2004 årets danske vinner Shame on you (Sig det løgn), Ivar Lind Greiner, var også at finne i tv-huset i dag medbringe et bidrag. Også solisten Kim Schwartz som deltok i årene 2006 & 2007 havde fundet vej til københavner forstaden i dag, det samme gjaldt en fast leverandør i form av Musikforlaget Good Song, som vanen tro gav en del låter til konkurransen.

 

En lidt mere spesiel konstilation blev avslørt da børne tv-verten Sebastian Klein mødte op med en låt, som er kommet til verden sammen med guitaristen Niklas Schneidermann fra rockbandet Magtens Korridor. Nu skal de 678 bidrag lyttes igjennom av en hemmelig jury, og tradisjonen tro bliver alle låter præssentert uten komponist eller tekstforfatter navne, så juryen ikke har mulighed for at favoriserer bekendte eller favoritter. Juryens dom falder i starten av januar, når de 678 bliver til ca. 6 bidrag, som skal i MGP-pulje med 3-4 spesielt indbudte bidrag.

 

Midt i glæden over en fremgang på låterne, må DR også sande at de har et job mere at tage sig til, da den trofaste mandlige del av de sidste 3 års vertspar – Felix Smith, har valgt at sige sin stilling op hos DR, for at overgå til et eksternt produktionsselskap. Det gør, at det ikke kun er den kvindlige del av vertsparret som neste år skal skiftes ut, men til gengæld begge rollerne. De sidste 3 år, har vertsrollerne gået til den populære vertinde Lise Rønne, sangerinden Julie Berthelsen & tidligere ESC & MGP deltaker (m.m.) Birthe Kjær

 

Kilde: DR.dk

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien