ESC-comeback for Lys Assia

Eurovision Song Contests aller første vinner fra helt tilbake i 1956 har ikke gjort sitt i konkurransen. Nå satser ESCs «grande dame» Lys Assia på å representere hjemlandet Sveits i Baku i 2012.

lysassia

 

Det fransk-sveitsiske TV-selskapet RTS offentliggjorde i dag navnet på sin første joker til landets uttakning til ESC 2012. Og det er ingen ringere enn 85 år gamle Lys Assia som nå blir en av de 14 finalistene som skal konkurrere om å få representere Sveits i Baku.

Sveitsiske Lys Assia er en levende legende i Eurovision-sirkuset. Hun vant den aller første utgaven av konkurransen på hjemmebane i Lugano i 1956 med sangen Refrain, og hun deltok også for Sveits i 1957 (delt 8. plass) og 1958 (2. plass).

I årtier har Assia vært en kjær gjest på diverse ESC-arrangement, og de siste par årene har hun åpent spekulert i om hun skal gjøre comeback i Eurovision. Nå viser det seg altså at hun har gjort alvor av planene sine.

Låten hun skal delta med heter C’etait ma vie («Det var mitt liv»), og er en klassisk fransk ballade skrevet av Assia selv i samarbeid med veterankomponist Ralph Siegel.

 

Den sveitsiske finalen går av stabelen 10. desember, og da blir det spennende å se om det blir ny ESC-suksess for Lys Assia, 56 år etter at hun deltok for første gang og vant hele konkurransen.

 

Kilde: esctoday.com, Poplight
Foto: Youth Online Newspaper
Del:
Relaterte artikler