Tre kvinner leder Melodifestivalen 2012

SVT offentliggjorde i dag hvem som får æren av å være programledere for vinterens Melodifestival. Oppdraget går denne gang til tre kvinner, nemlig artisten Sarah Dawn Finer, skuespilleren Helena Bergström og webprogramlederen og bloggeren Gina Dirawi, alias Ana Gina.

Etter at Rickard Olsson og Marie Serneholt loset publikum gjennom årets Melodifestival blir det altså tre kvinner som skal dele på programlederjobben under vinterens sendinger.

Sarah Dawn Finer ble nevnt som mulig programleder, også her på escNorge, allerede i forrige uke. Hun er nok den av de tre med sterkest tilknytning til Melodifestivalen, da hun har deltatt som artist to ganger, lest opp Sveriges ESC-poeng under Moskva-finalen i 2009 og sittet i SVTs vurderingspanel i 2011. Hennes halvbror, Rennie Mirro, er også involvert i MF 2012 som hovedkoreograf med ansvar for alle artistenes sceneopptreden.

Helena Bergström er en av Sveriges mest kjente kvinnelige skuespillere, med roller i filmer som Sprängaren, Pariserhjulet og Änglagård-trilogien på CVen, i tillegg til flere kritikerroste opptredener i musikaler og teateroppsetninger. I MF-sammenheng er hun nok mest kjent for å spille hovedrollen som schlagerfantasten Mona, som får oppfylt sitt livs drøm om å delta i Melodifestivalen i filmen Livet är en schlager fra 2000

Gina Dirawi er nok det mest ubeskrevne bladet av de tre programlederne. Under aliaset Ana Gina har hun sitt eget radio- og web-TV-program, The Ana Gina Show, som har gått i tre sesonger og vært et av de mest sette på svt.se. 20-åringen har vunnet flere priser for programmene sine og har også blitt utnevnt til «bloggverdenens morsomste» av svenske journalister.

På grunn av andre forpliktelser vil ikke Bergström eller Dirawi kunne delta live i alle sendingene, men de vil allikevel bidra gjennom forhåndsinnspilte innslag. Sarah Dawn Finer blir dermed den eneste som står på scenen i direktesending i samtlige program.

Sjefsprodusent Christer Björkman uttaler til SVT at disse tre var teamets førstevalg til programlederrollene, og heldigvis takket alle tre ja. – De er den optimale trioen, sier Björkman, som nå ser at stadig flere biter begynner å falle på plass foran vinterens utgave av Melodifestivalen.

Kilde og foto: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien