Semifinale i Hviterussland 21. desember

Flere detaljer vedrørende Hviterusslands opplegg for å velge en representant til Eurovision i Baku, har i dag blitt publisert. Blant annet ble det avslørt at en semifinale skal avholdes 21 desember. hviterussland

Det er i dag kun en uke igjen av fristen for å sende inn sanger til den nasjonale utvelgelsen i landet. De to produsentene for den nasjonale utvelgelsen, som har fått navnet «Eurofest», kunne fortelle at det er økt interesse fra utlandet. Flere tekstforfattere og artister fra Israel, Portugal, Malta og Russland har sendt inn sine bidrag til kanalen.

En intern jury skal velge ut 15 artister og 30 sanger. I semifinalen 21 desember får de 15 heldige sjansen til å vise frem sine talenter på scenen. Kun 5 av disse vil gå videre til finalen, som mest sannsynlig blir i slutten av januar neste år. I finalen er det 50 % jury og 50 % seerne som bestemmer utfallet. 

Nytt av året er at aldersgrensen er senket for å delta. Tidligere har man måttet vært 18 år gammel for å kunne representere Hviterussland i Eurovision. Nå holder det at man er 16, slik som reglene til EBU sier.  

kilde: esctoday.com 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien