Allikevel semifinaler på Island

Det har vært mye fram og tilbake på Island når det gjelder utvelgelsesmetode for deres bidrag til Eurovision Song Contest 2012. Og nå har RÚV ombestemt seg igjen.

island

Først ble det meldt at RÚV ville bruke samme format som de senere årene, med tre semifinaler og en finale. Så kom det beskjed om at de heller ville ha kun en finale, og at det i stedet for semifinaler ville bli en rekke presentasjonsprogrammer, der tv-seerne skulle få bli kjent med finalebidragene. 

Nå har escNorge fått informasjon, fra en normalt meget pålitelig kilde, om at RÚV atter en gang har endret planene sine. De har nå gått tilbake til tre semifinaler med fem bidrag i hver. To bidrag fra hver semifinale går til den store finalen. I tillegg skal en jury plukke ut to av de ni utslåtte semifinalistene som allikevel vil gå til finalen. Dette betyr at vi vil få se en finale bestående av totalt åtte bidrag. 

Finalen vil finne sted 11.februar; som alltid på samme kveld som vi også gjør vårt valg i Melodi Grand Prix. Semifinalene vil bli unnagjort i januar, også de trolig på samme kvelder som de norske. Siden RÚV ikke har bekreftet denne nyheten offisielt enda, tar vi et ørbittelite forbehold. 

Når det gjelder navn, både på låtskrivere og artister, så holder RÚV foreløpig kortene tett til brystet. Noen rykter svirrer imidlertid, men de må du lese om på «Ryktebørsen» enn så lenge…

sjonnisfriendshotel

I Düsseldorf var det Sjonni’s friends som representerte Island, der de endte på en 20.plass i finalen, med 63 poeng. 

Bilde; escNorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien