«With Love» fra Lisa Stokke

(Oppdatert) Lisa Stokke, som slo igjennom som Sophie i Mamma Mia på Westend, er klar for Melodi Grand Prix.

lisastokke

Bidraget heter «With Love», og er en popballade skrevet av henne selv, Tommy Berre, Anita Lixel og Johanna Demker. Førstnevnte er en av de siste årenes mest profilerte låtskrivere her til lands, og har arbeidet med artister som WigWam, Hanne Sørvaag og også Natasha Bedingfield som komponist.

Johanna Demker er svenskfødt, men har arbeidet fra Norge siden 2000. Hun har skrevet låter i sjangre fra jazz til country, og hadde blant annet en stor radiohit i starten av 2000-tallet med «True Love». Denne ble også en millionselger i Frankrike og Belgia for Jenifer Bartoli.

Sistnevnte, Anita Lixel har vi noe færre oppslyninger om, men også hun virker å ha arbeidet i franske kretser. Lixel  står oppført på LinkedIn som tidligere Songwriter at The Musical Suspects Songwriting Camp og faktisk TV presenter RTBF(!) for et par år siden.

Lisa Stokke deltok tilbake i 1994 i NRKs Talentiaden, før hun flyttet til London og gikk på Paul McCartneys nystartede LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts). Som en av de første uteksaminerte, gikk det kun måneder før hun landet rollen i Mamma Mia på Westend, noe ble en gedigen suksess – og Lisa spilte i over ett år på over 400 forestillinger.

Etter tusenårsskiftet, flyttet Lisa tilbake til Norge – og har siden medvirket i en kanonade av forestillinger. blant disse Back To Broadway og Chess på forskjellige scener i hele landet. Lisa Goes To Hollywood var en egen TV-dokumentar i fjor, som også ble solgt til Danmark og Sverige.

De siste årene har vi også sett henne på film og TV, som Lange Flate Ballær II i 2008 og for øybelikket i Robert Stoltenbergs Småbyliv på NRK.

Det blir første gang Lisa Stokke skal på scenen i MGP, til tross for flere forespørsler fra både NRK og låtskrivere tidligere.

Musikaljenta fra Tromsø, har utgitt kun et eneste album til nå i karrieren: «A Piece of Lisa» tilbake i 2006: Nå vil det bli mer!


Lisa Stokke fra 2005s 46664 Arctic i Tromsø:

Kilder: Wiki, itromsø.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien