Låtskriverne på Island offentliggjort

I dag bekreftet RÚV i en pressemelding hvilke låtskrivere som står bak de 15 semifinalistene som skal kjempe om de åtte plassene i finalen i Söngvakeppni Sjónvarpsins 11.februar. De har også bekreftet datoene for årets semifinaler; 14., 21. og 28.januar. 

island

Totalt er det 16 navn som slippes i dag, men en av låtskriverne har fått med hele tre bidrag, en annen har to, mens det bak andre bidrag står opptil tre personer. 

Den endelige listen over låtskrivere ser slik ut;

 • Axel Árnason og Ingólfur Þórarinsson
 • Árni Hjartarson
 • Ellert H. Jóhannson
 • Gestur Guðnason
 • Greta Salóme Stefánsdóttir (2 bidrag)
 • Herbert Guðmundsson og Svanur Herbertsson
 • Hilmar Hlíðberg Gunnarsson
 • Magnús Hávarðarson
 • María Björk Sverrisdóttir, Fredrik Randquist og Marcus Frenell
 • Pétur Arnar Kristinsson
 • Sveinn Rúnar Sigurðsson (3 bidrag)
 • Valgeir Skagfjörð

 

sveinnrunar

Det er både veteraner og debutanter på denne listen. Den de fleste av oss vel kjenner igjen er Sveinn Rúnar Sigurðsson (bildet), som allerede har representert Island i Eurovision Song Contest to ganger. Han er nemlig mannen bak både «Heaven» i 2004 og «Valentine Lost» i 2007, fremført av henholdsvis Jónsi og Eírikur. 

 María Björk Sverrisdóttir og Marcus Frenell skrev i fjor «Nótt» for Jóhanna i Söngvakeppni Sjónvarpsins, men da måtte de se seg slått av både Sjonni’s friends og Magni. I år har de to fått med seg Fredrik Randquist, og ryktene går om at det muligens kan være Jóhanna som skal fremføre bidraget deres også i år. 

Disse femten bidragene er valgt ut av en jury, som har hatt 164 innsendte bidrag å velge mellom. I forkant av hver semifinale skal rundens sanger presenteres i et program på Rás 2, en landsdekkende radiokanal. I semifinalene er det en kombinasjon av telefonstemmer og jurystemmer som avgjør hvilke bidrag som går til finalen. 

Kilder; ruv.is, escnorge.net
Bilde; mbl.is 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien