The Carburetors skal rocke MGP

Lise Karlsnes er ikke dagens eneste nye navn på MGP-deltakerlisten. Rockebandet The Carburetors kan nemlig bekrefte at også de stiller opp i Melodi Grand Prix 2012. Gutta i bandet lover hard, fengende rock og et heftig pyroshow.

TheCarburetors

Bandet The Carburetors består av fem Oslo-gutter med de fantasifulle tilnavnene Eddie Guz, Kai Kidd, King O’Men, Chris Nitro – og Stian Krogh. De har alle en forkjærlighet for raske, amerikanske «muskelbiler» fra 60- og 70-tallet, og da er det vel ikke så rart at bandnavnet – Carburetor (forgasser) – gjenspeiler dette.

The Carburetors har tidligere gitt ut to studioalbum, i 2004 og 2006, og har skapt et navn for seg selv ute i Europa gjennom intensiv turnevirksomhet. Blant annet har de spilt på store festivaler i Tyskland med opp mot 55 000 tilskuere.

Bandet karakteriserer musikkstilen sin som en blanding av hardrock og rock’n roll. Låten de stiller med i MGP 2012 heter Don’t Touch The Flame og er i følge bandet en hard, gitarbasert rockelåt med et allsangvennlig refreng. I tråd med god Grand Prix-tradisjon har gutta imidlertid lagt inn en modulasjon (toneartshøyning) foran siste refreng.

Nå lover The Carburetors en tøff sceneopptreden, og de kan forsikre at flammene i låttittelen skal gjenspeiles på scenen.

– Vi skal sprenge NRKs pyrobudsjett! sier bassist King O’Men, alias Per Gunnar Lund Wang, som fortsetter: – Og hvis det ikke holder, skal vi heller bidra med oppsparte bandmidler.

Kilde: NRK
Foto: NRK/Espen Seland
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien