Anggun for Frankrike

Anggun Cipta Sasmi, kjent under artistnavnet Anggun, er bekreftet som Frankrikes navn for Baku i mai neste år.

anggun

Anggun er født i Indonesia og var allerede en stjerne der, før hun inntok Frankrike for 17 år siden. Hun er en smeltedigel av artist, og utgir gjerne låter både på fransk og engelsk på albumene. Musikken er pop-basert, men har gjerne elementer fra en rekke andre stilarter.

Utgivelsen Au nom de la lune fra 1997, ble et stort gjennombrudd, og «La neige au Sahara» ble en stor hit i Frankrike og andre franskspråklige land. Året etter ble albumet relansert på engelsk, og Anggun opplevde da også stor oppmerksomhet i land som Japan og USA:

Anggun er ikke blant de artistene som utgir nytt materiale i tide og utider. I tillegg har hun et crossover marked, som gjør at samtlige utgivelser blir utgitt både på fransk og engelsk. Etter gjennombruddet på slutten av 90-tallet, har det kommet tre studioalbum, samt at hun I 2002 var en sentral brikke i den danske dogme-filmen Elsker dig for evigt (Open Hearts), som også ble utgitt som soundtrack.

«In Your Mind» fra Luminescence 2005:

Hennes foreløpige siste album, Elevation, i 2008, ble en liten skuffelse på det franske markedet, og ga ingen store hits i Frankrike. Derimot høstet det ovasjoner hjemme i Indonesia. Forventningene er nå store til det kommende Echoes som lanseres i disse dager. Allerede tidligere i år har vi hørt en adskillig mer akkustisk utgave av Anggun som i «Only Love». Men Anggun har aldri vært egstelig for å opptre med live og omarbeidede versjoner av tidligere hits live:

Frankrike har aldri vært redd for å sende multikulturelle artister til Eurovision, og Anggun føyer seg trygt inn i denne tradisjonen. Det finnes ennå ingen info om bidraget til Baku skal hentes fra Echoes – eller om dette blir en helt nyskrevet låt.

Kilder: wiki, anggun.com, francetv.fr, EscToday – bilde fra anggun.com

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien