26 land i finalen 2012

EBU publiserte nylig en rekke punkter fra regelverket for Eurovision i Baku, og ikke uventet blir det her bekreftet at det går mot en tangering av antall finalebidrag til neste år.

ebulogo

De fem store – Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland – samt vertstlandet Aserbajdsjan, er som vanlig sikret en direkte finaleplass. Med dette har vi vel også fått en indirekte bekreftelse på at Italia, som gjorde comeback i årets show, også vil delta i Baku.

Eneste år tidligere en finale i ESC har hatt 26 finalebidrag, var tilbake i 2003 – da Ukraina fikk en ekstrabillett i siste sekund.

Fra reglene er det også verdt å merke seg en presisering av de såkalte nasjonale ekspertjuryene. Nå holder ikke lengre med en musikksjef fra Radio Norge: Medlemmene i juryen skal enten være en aktiv radio-DJ, komponist eller låtskriver, artist eller produsent. Hver av de fem jurymedlemmene avgir stemmer som i selve konkurransene, 1 til 8, 10 og 12.

Det er også presisert at maks antall deltakerland er satt til 46. Dvs, det vil på ingen måte bli mer enn maks 20 land i hver av de to semfinalene.

Les det foreløpige regelverket her (PDF)

Kilde: EBU

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien