Benedicte Adrian i United

(Oppdatert) Hun gjorde etter mange års utlendighet comeback i det norske søkeyset i 2007: Nå er endelig Benedicte Adrian også klar for Rampelys på MGP-scenen. Men ikke alene…

Sammen med fjorårets vinner av Norske Talenter, Kristian Rønning – alias Sirius – og pophåpet Haji, inntas MGP-manesjen som gruppen/trioen United.

united

Benedicte Adrian var på 80-tallet en instutisjon i norsk pop. Som den ene halvdelen av Dollie (de Luxe) sammen med Ingrid Bjørnov, deltok hun for Norge tilbake i 1984 med «Lenge leve livet», men det var i årene før og etter deltakelsen, at jentene opplevde størst suksess. Først med noe så uvanlig (i den tida) med norskspråklig kommers pop, deretter med albumet Rock VS Opera, som ble noe av en suksess blant annet i Frankrike.

De seinere årene av samarbeidet, huskes nok Adrian og Dollie for flere oppsetninger av musikalen Which Witch, som blant annet fikk et kortlivet opphold på Picadilly Theatre, West End.

Adrian har de siste årene vært å se på TV-skjermen blant annet som dommer i Idol og i Talentjakten. Hun holdt også flere julekonserter med Jan Werner Danielsen.

Sirus (Kristian Rønning) satte Norge på hodet da han i 2010, som rapper, vant Norske Talenter. Låta «Fuck Up» ble en stor hit i ettertid, og siden fulgte også plateutgivelse og konserter.

Sistemann Haji Saleem, kjennes kanskje noen fra Idol tilbake i 2005 (hvor han røk ut i semifinalene). Siden har det vært nokså stille fra fyren, men han dukket i vår opp sammen med Endless (Mikael Sørensen Nyhus) med singlen «Bartender».

Bidraget til trioen heter Little Bobbi, og låtskriverne er danske Phillip Halloun, svenske John Lundvik og vår egen Thomas Felberg. Det går mot hard pop og noe utenom det vanlige, i følge kildene.

Kilder: wiki, VG, side2, endlessmusic.no, Kunnskapsforslaget rock-leksikon, Dagbladet

Benedicte Adrian i «inovking Chant» fra Which Witch. Sirius – «Fuck Up» Endless feat Haji – «Bartender»

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien