Oppdatering fra Finlands nettavstemming

Det har gått over en måned siden YLE offentliggjorde de 40 beste demoene som skal kjempe om en av 12 plasser i finalen til UMK og på tv-kanalens nettsted har folk kunnet stemme på den låten de liker best.

finland

Hvilke 12 bidrag som blir plukket ut til å være med videre er opptil en fagjury, med det er sagt at juryen også kommer til å ta med i beregningen hvilke bidrag som har fått flest liker-stemmer på YLES hjemmesiden hvor låtene har vært tilgjengelig siden oktober.

Martina Aitolehti og låta «Checkmate» tronet lenge øverst på listen over de mest likte bidragene, men har nå falt ned til 14.plass. Førsteplassen er det Jari & Taika som nå besitter med en låt som har et veldig tradisjonelt finsk preg over seg.

Bidragene som går videre til den viktigste delen av konkurransen blir annonsert den 27. januar, og etter det får man andledning til å følge alle deltagerne i fem programmer fram mot den store finalen 25. februar.

Foreløpig topp 10 på hjemmesiden:
1. Jari & Taika: «Aamuyön ikuisuus» (5449 liker)
2. Jessica Wolff: «Better» (4593 liker)
3. Raita Ilomäki: «Usko rakkauteen» (4200 liker)
4. Iconcrash: «We Are The Night» (4161 liker)
5. DCX: «Erase You» (4000 liker)
6. The Spyro: «Teleport My Heart» (3914 liker)
7. Selja Sini: «Pack Up» (3809 liker)
8. ARTo: «Roudassa» (3724 liker)
9. Lasmatic: «Yksin yhdessä» (3677 liker)
10. 1LOVE: «International Love Song» (3616 liker)

Alle låtene kan du høre her. (link)

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien