Italia går for Baku ?/!

Ryktene florerer på verdensveven, men de blir stadig sterkere fra side til side, fora til fora: Italia gir seg ikke så enkelt, og landet sikter mot en deltakelse også i Eurovision 2012.

italia

Til tross for bare to seire i løpet av tiårene, har Italia blitt en slags legende i ESC-sammenheng. Det skyldes dels at landet brått stoppet, av kommersielle årsaker, å delta midt på 90-tallet – dels at flere av bidragene har blitt fan-favoritter i ettertid.

I Düsseldorf i mai var landet tilbake etter 13 års fravær og innkasserte en glitrende og samtidig overraskende sølvplass, med et bidrag som viste at både juryer og TV-seere faktisk kunne verdsette noe annet enn den kommersielle middelvei.

Siden i sommer, har det derimot kommet bekymringer om at landet grunnet den økonomiske krisen og ryktede lave seertall, ikke ønsket videre deltakelse. Mye tyder nå på at dette ikke er riktig. I EBUs foreløpige regelverk for 2012,. er Italia allerede nevnt som en av de «store 5» – som allerede er sikret finaleplass uavhengig av semfinaler. I tillegg er RAI en sterk TV-instutisjon, som også har gode reklameinntekter.

Det er også verdt å bemerke, at i motsetning til for ett og to tiår siden, står ikke italiensk musikk like sterkt i dag utenfor de sydlige breddegradene av Europa. Det er derfor grunn til å anta også plateselskapene i landet, anser konkurransen som et viktig medium utenfor grensene.

Det er ventet en offisiell bekreftelse fra Italia i løpet av kort tid, men mye tyder på – som det også ble påpekt fra TV-stasjonen RAI i mai: Italia har kommet tilbake til ESC for å bli.

Kilder: Internett…

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien