Fra Lena til Madonna

Julie Frost, som var en av låtskriverne bak Lenas vinnerlåt i 2010, «Satellite», er for mange en forholdvis ukjent komponist. Men bak navnet, finner vi en singer/songwriter som også har hatt stor suksess med andre låter og store artister.

juliefrost

Nå skal hun også samarbeide med selveste Madonna, på hennes nye album som ventes i løpet av av våren 2012.

Chicago-basserte Julie er en av disse mediesignerte låtskriverne, som er knyttet opp mot platebransjen – omtrent som vår egen Hanne Sørvaag. Julie Frost har en konrakt med EMI Music Publishing, som ikke er det samme som plateselskapet EMI, der hun samarbeider med en rekke andre låtskrivere. I en slik setting, sendes demoer til en rekke artister i håp om at en stor artist/gruppe nettopp skal fatte interesse for akkurat deres låt. Omvendt, kan også artister sende forespørsler til enten publiseringsseselskapet eller låtskrivere direkte, etter en låt som kan «passe».

Julie Frost har så langt fanget opp store navn som Black Eyed Peas og Beyonce blant sine «klienter», og førstnevntes store hit «Just Can’t Get Enough» i 2010, var en låt Frost var med på å skrive.

Eurovision er, til tross for show og uttrykk, egentlig en låtskriverkonkurranse. Det er derfor verdt å nevne bakmenn (og kvinner) fra tid til annen. Julie Frost er blant disse «bak-kvinnene» som folk kjenner lite til, og viser at en Eurovision-seier på CV-en (og ikke minst når den også blir en stor hit), faktisk kan være et stort pluss.

Hva og hvordan Madonna-samarbeidet blir for Lenas låtskriver, må vi vente noen måneder på. Låta «Masterpiece» blir uansett en del av Madonnas både nye film og CD, W.E.

Kilder: wiki, myspace, madonna.com

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien