Sinplus for Sveits i Baku

Som første land valgte Sveits i kveld sitt bidrag til Eurovision Song Contest 2012. Det ble brødreduoen Sinplus med sin låt «Unbreakable» som trakk det lengste strået og får representere alpelandet i Aserbajdsjan.

sveits

14 deltakere slåss om billetten til Baku i Die groβe Entscheidungsshow på sveitsisk fjernsyn i kveld, deriblant Eurovisions egen grand old lady, Lys Assia, som gjorde comeback i konkurransen hele 56 år etter at hun vant den første utgaven i 1956.

Under kveldens show var flere i startfeltet relativt nye på musikkscenen, og en del av fremførelsene var noe preget av nerver. Alle artistene fikk tilbakemelding av en trio musikkeksperter etter sine respektive fremførelser, og publikum kunne klappe eller bue alt ettersom hvor enige de var i juryens uttalelser.

I pausen opptrådte fjorårsvinner Anna Rossinelli med sin nye single Joker mens stemmene ble talt opp.

Da resultatet var klart, ble de tre artistene med flest stemmer ropt opp. Det viste seg å være Chiara Dubey, Ivo og Sinplus. Og aller mest populær hos det sveitsiske publikummet var altså brødreduoen Sinplus med sin britpop-inspirerte låt Unbreakable.

sinplus

De får nå reise til Baku og representere Sveits i håp om å oppnå et bedre resultat enn Anna Rossinellis 25. plass i finalen fra Düsseldorf i mai.

 

 

Foto: Sinplus’ MySpace

Del:
Relaterte artikler