Rambo Amadeus til Baku for Montenegro

I dag offentliggjorde RTCG, den nasjonale tv-stasjonen i Montenegro, at landet skal representeres av Rambo Amadeus under Eurovision Song Contest 2012 i Baku.

montenegro

Artistens egentlige navn er Antonije Pušic, og han besktiver seg selv som «musiker, poet og mediemanipulator». Det er ingen tvil om at han er et av de mer interssante innslagene på musikkscenen på Balkan de siste ca 20 årene.

ramboamadeus

I sangene sine mikser han satiriske tekster med jazz/rock, og han harselerer med både vanlig folks hverdagsliv og det politiske livets idioti. Han holder konserter som ofte består av en blanding av musikalsk improvisasjon og uforskammet humor. Han er viden kjent for sine mer kreative musikalske idéer; han har for eksempel laget et stykke for 10 støvsugere…!

 

Rambo Amadeus har gitt ut ti studioalbum, men det har vært stille på platefronten siden 2008.

På spørsmål om hvorfor han ønsker å representere Montenegro i Eurovision Song Contest svarer han at målet hans med deltagelsen er på hjelpe til med å markedsføre Montenegro som et attraktivt turistmål. Denne oppgaven vurderer han som enda vanskeligere enn å komme fram med en sang til konkurransen…

Montenegro har tre tidligere deltagelser i Eurovision Song Contest, 2007-09, og returnerer nå etter to års pause. 

Kilde; eurovision.tv
Bilde;  last.fm

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien