Store navn til Söngvakeppni Sjónvarpsins

Fra tidligere har vi meldt at Íris Hólm og Regína Ósk er klare for semifinalene i neste års Söngvakeppni Sjónvarpsins. I dag har vi fått ytterligere to navn bekreftet; en veteran og en nykommer. (Read the English version of this article.)

island

Det første av de nye navnene er Magni Ásgeirsson, som ikke akkurat er noen novise i denne sammenhengen. Han har deltatt i den islandske uttagningen flere ganger; sist i år, da han endte på andreplass med «Ég trúi á betra líf», kun slått av Sjonni’s friends og deres «Coming Home». Magni er mest kjent som rocker, så det er nokså trolig at vi igjen får en rockeballade fra hans side. 

 

sveinnrunarthorunnprofilBidraget hans er komponert av Sveinn Rúnar Sigurðsson (bildet, venstre), som blant annet har komponert «Valentine Lost», eller «Ég les i lofa Þinum», som den het på islandsk. Dette bygger opp under antagelsen om at vi kan vente oss noe rocka, men relativt rolig. Teksten er skrevet av Þorunn Erna Clausen (bildet, høyre), som vi husker som tekstforfatter av årest islandske bidrag i Düsseldorf. 

 

Den andre artisten vi har fått bekreftet er ingen ringere enn Rósa Birgitta Ísfeld, kjent fra duoen Feldberg. De er anerkjent av musikkelskere over store deler av verden, og har blant annet spilt under IcelandAirwaves og The Great Escape Festival i Storbritannia. Debutalbumet deres er utgitt både i Japan, Irland og Storbritannia, i tillegg til på Island og i resten av Norden. Under kan du høre «Don’t Be A Stranger», hentet fra albumet ved samme navn.

 

Det er samme låtskriverduo som står bak også Rósa Birgittas bidrag, men denne gangen er det nok mer trolig at vi får en moderne mid-tempo-låt. Kanskje med et litt alternativt preg?  

 

irisprofil

 

For å toppe det hele har vi i dag også fått bekreftet at det er de samme to låtskriverne som er ansvarlige for Íris sitt bidrag. Vi har forsøkt å skaffe opplysninger rundt hva slags sang dette vil være, og en eventuell tittel, men den eneste kommentaren vi har fått er at dette foreløpig er en Hemmelighet. Men det er kanskje ikke for vilt å gjette på at dette bidraget kan være en ballade? Íris leverte jo en praktfull balladeprestasjon i Söngvakeppni Sjónvarpsins 2010, og Sveinn Rúnar komponerte også Islands bidrag i 2004, «Heaven», som ble fremført av Jónsi.

Det eneste vi har fått vite om sangene er at de er VELDIG forskjellige fra hverandre. Vi regner med at det kommer ytterligere opplysninger de nærmeste dagene.

 

Kilde; Þorunn Erna Clausen, escNorge
Bilder; mbl.is, privat (med tillatelse),  escNorge

Del:
Relaterte artikler