Armenia bestemmer seg før nyttår

Helt siden Aserbajdsjans Elli & Nikki ble kronet til vinner av ESC 2011 har det herjet stor usikkerhet om Armenia kommer til å delta i Baku neste år pga de store konfliktene mellom vertslandet og Armenia.

armenia

Ifølge den armenske nyhetsportalen news.am har delegasjons leder for landets ESC-deltagelse, Gohar Gasparyan fortalt at det drøftes enda rundt landets skjebne for deltagelse i Baku, men en endelig beslutning vil komme i en pressmelding før året er omme.

I 2009 ble 36 aserbajdsjanske stemmegivere tatt inn til avhør av i hjemlandet fordi dem hadde valgt å gi sin stemme i Eurovision i Moskva til Armenia. Grunnen til avhørene skal ha vært at Asberbajdjanske myndigheter fryktet for sikkerheten i landet.

Armenia ble i år representert av Emmy og den fartsfylte poplåta «Boom Boom». Emmy fikk ikke nok poeng til å kvalifisere seg og dermed måtte Armenia utebli fra finalen for aller første gang siden debuten i 2006.

Kilder: Escdaily, News.am, NRK

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien