«Nowhere» diskvalifisert i Danmark

DR har i kveld valgt å diskvalifisere låten «Nowhere» som skulle have været fremført av Tine Lynggaard alias Valen:tine. Låten erstattes ikke av en andre låt, og dervet er det danske feltet ved Melodi Grand Prix nede på 9 låter.

michael

Over helgen har DR unnersøkt fortiden for låten «Nowhere», og er nu kommet til konklusjonen, at EBU’s regler for Eurovisionens Grand Prix er blevet brudt, og derfor må låten gå ut av den danske finale. Når der lørdag den 21. januar skal stemmes ved det danske Melodi Grand Prix, vil låten blot være væk fra tavlen, medens at alle øvrige bidrag beholder deres tildelte startnumre.

 

Dr ønsker at se på rglerne for 2013, så man ikke der igjen vil kunne møte en tvist som saken her har været. Man er ked av at skulle diskvalifisere låten, da man ikke mener at låtskrivere eller artist har gjort noget for at jukse, men blot gjort som de fleiste andre gør i bransjen. DR ønsker stadig at kunne mottage kvalitets låter frem i tiden, og håper at man finner en vei neste år, så man ikke møter samme problemstilling igjen.

 

Kilde: DR.dk

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien