Kroatia har valgt: Nina Badrić til Baku

Etter først å ha lagt planer om å gjenreise Dora-festivalen til gamle høyder har nå den kroatiske TV-kanalen HRT gjort helomvending og valgt sin deltaker i ESC 2012 internt. Det blir den rutinerte og populære artisten Nina Badrić som skal forsvare de kroatiske fargene i Baku i mai.

ninabadric

Kroatia legger med dette ikke årets Dora-festival på hylla, men gjør den i stedet til et tilbakeblikk på konkurransens 20-årige historie. Festivalen vil bli arrangert over to kvelder i mars måned, og den første kvelden vil bli viet til et gjensyn med de 19 tidligere vinnerbidragene. Ifølge HRT vil samtlige vinnerartister opptre med sine låter på scenen, og TV-seerne vil deretter kunne stemme frem sitt favorittbidrag gjennom tidene av disse.

Den andre kvelden vil så Nina Badrić opptre med låten hun skal fremføre i Baku. Dermed følger Kroatia i fotsporene til nesten alle sine balkanske naboland og gjør årets utvelgelse intern.

Nina Badrić er et velkjent navn på den kroatiske musikkscenen. Hun er født i 1972 og har vært aktiv som artist siden starten på 90-tallet. Opprinnelig drev hun mest med dance-musikk, men hun har gradvis flyttet seg over mot mer mainstream pop, soul og r’n’b. Hun har tidligere deltatt fire ganger i Dora, og oppnådde sitt beste resultat med balladen Carobno jutro i 2003, da hun endte på 2. plass, knepent slått av Claudia Beni.

 

 

Kroatia håper med Nina Badrić å gjøre det bedre enn i fjorårets ESC-konkurranse, da Daria Kinzer ikke maktet å kvalifisere seg til finalen.

Kilde: esctoday
Foto: yuforum.net
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien