Plumbo med Årets Hit… og årets bråk

På scenen i Larvik om knappe to uker, skal Plumbo i ilden med sitt Melodi Grand Prix-bidrag «Ola Nordmann», men allerede lørdag kveld kunne bandet innkassere en seier med Spellemannsprisen 2011 for Årets Hit og «Møkkamann».

Men ikke uten kontreverser…

plumbo

Kvartetten har klart et favorittstempel foran delfinalen, men stempelet kan ha blitt spolert med lørdagens ugjennomtenkte og kontreversielle opptreden under prisutdelingen. Gruppen er i dag hovedslag i de fleste store norske medier.

Utdelerne av prisen for Årets Hit, var fjorårets vinnere Madcon. Utsagnet som kom fra vokalist Lars Erik Blokkhus var: «Vet du hva. Når jeg ser på dere to får låta et nytt navn. «Mokkamann». Neida, bare kødda».

Utsagnet har verken falt godt i ord verken hos media, fans eller NRK – og sistenevnte kaller nå kvartetten, i følge VG, inn til et oppklarende møte foran Larvik-finalen om to uker. Prosjektleder i Melodi Grand Prix, Stian Malme, sier imdilertid ingenting om eventuelle reaksjoner.

Både musikere, som politikere og MGP-tilhengere har reagert med vantro over opptredenen til bandet, og sosiale medier som Twitter og Facebook, har haglet av reaksjoner i timene etter utdelingen.

Det skal sies, at Blokkhus og Plumbo var raskt ute med å unnskylde utsagnene, og det gjenstår selvsagt å se om det norske publikumet husker fadesen når bandet står på scenen i Larvik om to uker.

Det er uansett et lite fenomen som kommer til MGP, da «Møkkmann» er en vår tids store internett-slagere – og først og fremst ble kjent gjennom YouTube og sosiale medier.

Alle bidragene til årets Melodi Grand Prix, slippes offentlig mandag – og vi på escNorge vil daglig oppdatere dere med omtaler og vurderinger de neste fire ukene.

Bidraget til MGP, Ola Nordmann, kan du allerede nå høre ut kort utdrag fra på Amazon (link).

Kilder: NRK, VG

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien