Hør de fem bidragene i semifinale to på Island

Da er bidragene til andre semifinale i Söngvakeppni Sjónvarpsins sluppet, og som ventet får vi en moderne, kanskje litt alternativ poplåt fra Rósa Birgitta og mer up-tempo rytmer fra Regina Ósk. Her kan du høre alle de fem semifinalistene som skal i ilden lørdag 21.januar. ssny

Andre semifinale får en myk og fin start med Valgeir Skagfjörð sin sang «Minningar». Det er Guðrún Árný Karlsdóttir som synger den meget melodiske og vakre balladen. I typisk islandsk tradisjon bygger den seg fint opp fra en forsiktig start til en mektigere avslutning. Dom flere ballader fra Island de senere årene kunne også denne vært hentet rett ut fra filmmusikken til en av Disneys prinsessefilmer. Dette er Guðrún Árnýs første av to bidrag i årets Söngvakeppni Sjónvarpsins; hun er også en av tre som skal fremføre Greta Salómes andre bidrag, i siste semifinale. Guðrún Árný har også deltatt tidligere, både som solist og som korist. Best huskes hun nok for «Andvaka» i 2006. 

 

Den andre sangen i ukens semifinale er Ellert Jóhansson og Mikael Tamar Elíassons «Ég kem með». Det er Ellert  elv som fremførere låten, som vel mest passende kan beskrives som litt 80-tallsinspirert pop. Dette er både dans- og nynnbart. Ellert har deltatt i Söngvakeppni Sjónvarpsins en gang tidligere, i 2007 da han, sammen med gruppen Vor, sang «Ég hef fengið nóg». Det gikk ikke helt veien, så nå prøver han igjen, og satser på å kapre en av finalebillettene med «Ég kem með». 

 

Låt nummer tre er «Hjartað brennur», som fremføres av Regína Ósk. De fleste husker Regína Ósk fra 2008, da hun sammen med Friðrik Ómar representerte Island i Eurovision Song Contest i Beograd. Under navnet Euroband sang de «This Is My Life» til en 14.plass. Bidraget Regína stiller med i år er en kul låt som virkelig vil få ifolk til å vugge med i rytmene. Låten er skrevet av María Björk Sverrisdóttir, i samarbeid med svenskene Fredrik Randquist og Marcus Frenell. Dette er teamet som i fjor sto bak Jóhannas «Nótt».

 

Start nummer fire er låten «»Hey», skrevet av Magnús Hávarðarson. Det er gruppen Simbi og Hrútspungarnir som synger dette folkemusikkinspirerte bidraget. Her hører vi flotte dype herrestemmer, og både instrumenter og rytmer henleder tankene i retning Irland minst like mye som til Island. Teksten handler da også om islandske vikinger som reiste ut i verden; kanskje det var nettopp til Irland de dro? 

 

Sist startende i semifinale to er «Stund með Þér», fremført av ingen ringere enn Rósa Birgitta Ísfeld. Dette er en moderne poplåt, muligens heller den mot det noen vil kalle «alternativ». Den er ikke helt ulikt den musikken Rósa Birgitta er vant til å lage med gruppen sin, Feldberg. At hun skulle delta med en slik låt er derfor slett ikke overraskende. Det som er mer overraskende er at det er Sveinn Rúnar Sigurðsson som har komponert den. Som med Sveinn Rúnars bidrag i første semifinale er det også denne gangen  Þorunn Erna Clausen som er ansvarlig for teksten. 

Så da er det bare å vente utålmodig på lørdagens semifinale for å få vite hvilke to av disse fem det er som vil slå følge med «Stattu upp» og «Mundu eftir mér» til finalen 11.februar.  

 Kilde; ruv.is, escnorge.net

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien