43 land i Baku – Armenia inne!!!

EBU (Eurovision Broadcasting Union) har nettopp sluppet nyheten om at vi får 43 deltagende land i Eurovision Song Contest 2012 i Baku, og blant disse landene er Armenia!

genericlogo02

Det eneste landet som trekker seg fra årets konkurranse, sammenlignet med fjorårets deltagerliste, er Polen. Årsaken til dette skal være alt arbeidet og alle utgiftene i forbindelse med at de er medarrangører av sommerens fotball-EM. Både Italia, Ungarn og Østerrike, som alle returnerte i fjor, er med i år også. I tillegg har Montenegro meldt sin tilbakekomst etter tre års fravær.

Dette innebærer at vi får en tangering av deltagerrekorden fra 2008 og 2011, nemlig 43 deltagende land.

Jon Ola Sand, Executive Supervisor av Eurovision Song Contest sier i forbindelse med offentliggjøringen av delatgerlisten; «Vi er glade for at det igjen er over 40 land med i Eurovision Song Contest. De vil samles i Baku i mai, hvor de vil bli kjent med landet og folket, og mest av alt, ta del i det mest spektakulære musikkunderholdningsshowet i verden.»

De 43 landene som skal delta er (tv-selskap i parentes); 

Albania (RTVSH)
Armenia (AMPTV)
Austria (ORF)
Azerbaijan (Ictimai TV)
Belarus (BTRC)
Belgium (VRT)
Bosnia & Herzegovina (BHRT)
Bulgaria (BNT)
Croatia (HRT)
Cyprus (CyBC)
Denmark (DR)
Estonia (ERR)
Finland (YLE)
France (France TV)
FYR Macedonia (MKRTV)
Georgia (GTVR)
Germany (NDR/ARD)
Greece (ERT)
Hungary (MTV)
Iceland (RÚV)
Ireland (RTÉ)
Israel (IBA)
Italy (RAI)
Latvia (LTV)
Lithuania (LRT)
Malta (PBS)
Moldova (TRM)
Montenegro (RTCG)
The Netherlands (TROS)
Norway (NRK)
Portugal (RTP)
Romania (TVR)
Russia (RTR)
San Marino (SMRTV)
Serbia (RTS)
Slovakia (STV)
Slovenia (RTVSLO)
Spain (RTVE)
Sweden (SVT)
Switzerland (SRG/SSR)
Turkey (TRT)
Ukraine (NTU)
United Kingdom (BBC)

Semifinalene vil i år bestå av 37 land. «De fem store» (Italia, Tyskalnd, Frankrike, Spania og Storbritannia) og fjorårets vinner Aserbajdsjan er direkte kvalifisert til finalen 26. mai. Semifinaletrekningen, som avgjør hvilken semifianle de ulike landene skal delta i, vil finne sted i Baku 25. januar. Startrerkkefølgen i hver semifinale vil avgjøres under det faste møtet som arrangørbyen avholder for alle deltagende lands delegasjonsledere. Dette møtet finner i år sted i løpet av mars, like etter at alle lands bidrag er klare og har blitt sendt inn til EBU.  

Kilde; eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien