Reidun Sæther er ‘High On Love’

Første kvinnelige soloartist ut i årets Melodi Grand Prix er debutanten Reidun Sæther. Med låten High On Love, skrevet av store ESC-navn som Thomas G:son og Ovi i tillegg til Morten Berre, sikter Akershusjenta på å ta seg til finale førstkommende lørdag.

reidun

Selv om hun er norsk som noen, er det nok i Sverige at Reidun Sæther har vært mest kjent frem til nå. Hun tok sin utdannelse ved Teaterhögskolan i Göteborg og opptrådte i tiden etterpå i mange svenske teater- og musikkproduksjoner. Etter at hun flyttet tilbake til Norge i 2010 har hun imidlertid fått mye å gjøre i flere store oppsetninger her hjemme også, som for eksempel i Cats, Les Miserables og Lykken er – et Grand Prix-eventyr.

Høydepunktet hennes karrieremessig er nok rollen som Killer Queen i musikalen We Will Rock You, der hun under premieren fikk synge med selveste Queen-gitarist Brian May. Takket være denne rollen fikk hun senere opptre på Universitetsplassen under VM på ski i 2011. Ivrige TV-seere vil nok også gjenkjenne Reidun som den sympatiske Trulte, kjæresten til portieren Pelle Krogstad i såpeoperaen Hotel Cæsar.

Med tilnavn som «souldronning» og «nattens dronning» gir Reidun Sæther seg nå i kast med Melodi Grand Prix, en konkurranse hun lenge har hatt lyst til å være med i. Men først i år passet deltakelsen inn i et ellers travelt arbeidsskjema. Når hun ikke er opptatt med å stå på scenen, reiser nemlig Reidun Norge rundt og holder sangkurs i noe som kalles Complete Vocal Technique.

Låten Reidun skal fremføre i lørdagens semifinale, High On Love, beskriver hun selv som en «festlåt» med mye girl power, og som en hyllest til kjærligheten som overvinner alt. Og sangen gir henne også mulighet til virkelig å få vist frem sin store stemmeprakt.

– Jeg får synge høyt og lavt og svakt og sterkt. Låten er perfekt for en vokalist som ikke liker å begrense seg, sier Reidun til NRK.

 

Teamet bak High On Love er velkjent for mange ESC-kjennere. Svenske Thomas G:son har skrevet utallige Melodifestival-låter i hjemlandet, og har i tillegg stått bak flere bidrag i Norge, Danmark, Finland, Polen, Latvia, Romania og Spania. Fem ganger har ett av hans bidrag vunnet sin nasjonale finale, deriblant Guri Schanckes Ven a bailar conmigo, som representerte Norge i Helsinki i 2007. G:sons beste internasjonale resultat er fjerdeplassen til danske Chanee & N’evergreen med In A Moment Like This i Telenor Arena i 2010.

Norsk-rumenske Ovidiu Cernăuțeanu, alias Ovi, har deltatt som artist i Melodi Grand Prix to ganger tidligere, med The Better Side Of Me i 2006 og Seven Seconds i 2009. Med sistnevnte låt nådde han finalen i Oslo Spektrum, men gikk ikke videre til Gullfinalen. Da gikk det atskillig bedre når Ovi forsøkte seg i Romania – sammen med Paula Seling vant han Selectia Nationala i 2010, og duoen nådde så en imponerende tredjeplass med Playing With Fire i den internasjonale finalen.

Tredjemann på laget, Tommy Berre, er en erfaren låtskriver som blant annet stod bak Grethe Svendsens ballade Like Dreamers Do i fjorårets MGP. I år har han hele tre låter med i konkurransen – i tillegg til Reidun Sæther er også Lisa Stokke og Tommy Fredvangs bidrag forfattet av Berre. Han har også samarbeidet med mange kjente artister i Norge, deriblant WigWam, Simone Larsen fra d’Sound, Hanne Sørvaag og Lene Alexandra.

Kilder: NRK, Wikipedia, www.reidun.nu
Foto: NRK
Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien