Lisa Stokke med høye ambisjoner

Hun har stått på Londons West end hele 400 ganger, hun har hatt flere roller i ulike TV-serier, og vi har fått følge henne igjennom hennes kamp for å slå igjennom i Hollywood. Nå er Lisa Stokke klar for å vinne Melodi Grand Prix 2012.

lisastokke

Det mange ikke vet er at Lisa Stokke fra før av har erfaring fra musikkonkurranser. I 1994 ble hun nummer tre i programmet «Talentiaden» og i 2010 kom hun på andre plass i «Det store korslaget», bare slått av Thom Hell, som også skal delta i Melodi Grand Prix 2012.

Lisa sier selv at hun alltid har elsket Melodi Grand Prix. I tidlig barnehagealder sang hun «Samid ædnan» for forbispasserende, og har storlåter fra Eurovision som «Save your kisses for me» og «Hallelujah» som sine favoritter.

Lisa er fra Tromsø, og har aldri lagt skjul på at hun er fra Nord Norge. Derfor fikk hun også Tromsø kommunes ærespris for å være en god ambassadør for landsdelen i 2010.

Hun ble for alvor kjent for oss i Norge da hun fikk hovedrollen som Sophie i musikalen «Mamma Mia» på Londons musikalscene West end. Med forestillinger hver dag hele uken, flere ganger om dagen ble det tilsammen 400 forestillinger på et helt år. Dette fikk Lisa til å begynne å drømme om en karriere i Hollywood. 

I TV-programmet «Lisa goes to Hollywood» som gikk på NRK, fikk vi se Lisas kamp for å bli en del av denne industrien. Like før hun var nært et gjennombrudd, måtte hun dessverre reise tilbake til Storbritannia, hvor hun er bosatt med to barn og ektemann.  

Låten Lisa skal synge heter «With love» og er skrevet av Johanna Demker, Anita Lixel og Tommy Berre. Sangen beskrives som en pop ballade.  

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien