Nedtellingen til Melodifestivalen er i gang

Det er knappe to uker til starten på årets Melodifestival i Sverige, og detaljer om scenens utseende har nå blitt sluppet til pressen. Samtidig legger de ansvarlige for selve live-sendingen siste hånd på verket før det hele braker løs.

Bilder av scenen til Melodifestivalen 2012 er blitt offentliggjort denne uken, og bærer bud om futuristisk design og nærhet mellom artist og publikum. Med avansert lysteknikk og utbyttbar scenografi er målet at alle 32 artister skal finne sitt eget uttrykk i måten å bruke scenerommet på.

Scenen i MF 2012 blir altså seende slik ut: 

mf scene_2012

Designet er basert på tanker om arkitektoniske treformer og karuseller, og hele scenen skal kunne monteres på to dager og plukkes fra hverandre på fem timer. Scenen blir koblet sammen med artistenes green room bakerst i lokalet gjennom en lang catwalk. Denne catwalken skal brukes aktivt i sendingen, både av artistene og programlederne.

En skisse av hele arenaoppsettet finnes her.

I 2010 fikk låtene i Melodifestivalen mye kritikk, mens selve sendingen med Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer og Dolph Lundgren som programledere fikk skryt. I fjorårets utgave var det nærmest motsatt – låtene ble stort sett positivt mottatt, mens selve sendingen med sine humorinnslag og introduksjonene av artistene fikk mye pepper i media.

I år tar SVT grep og strømlinjeformer selve sendingen, slik at mye mer skal foregå live i arenaen. Blant annet skal artistene introduseres på direkten og vandre langs catwalken opp til scenen før låten deres begynner. Dette gjør at feststemningen og nærheten mellom artisten og publikum formidles enda sterkere, og opplevelsen for TV-seerne vil bli veldig lik den folk i arenaen får.

Det er Henrik Johnsson, ansvarlig produsent for TV-sendingene, og scriptforfatter Edward af Sillén som skal sørge for et så helhetlig, strømlinjeformet og forhåpentligvis underholdende show som mulig. Det vil bli færre forhåndsinnspilte innslag, og mye kommer til å dreie seg om de tre kvinnelige programlederne, Sarah Dawn Finer, Helena Bergström og Gina Dirawi.

Første delfinale i årets Melodifestival finner sted lørdag 4. februar i Växjö.

Kilder og foto: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien