United i tre verdenshjørner

Når trekløveret i United entrer scenen på Ørland lørdag, er det med et bidrag mikset med musikalske tradisjoner fra tre verdenshjørner.

Grunnmuren i «Little Bobbie» hviler på det man kalle dubstep, en sjanger sprunget ut fra dub-musikken, som igjen stammer fra reaggae og Jamaica. Over kompet, hører man både vestlig rapp og østlige fraseringer.

united

«Little Bobbie» ligger først og hviler på de guttene i prosjektet, Sirius og Haji Salim – mens Benedicte Adrian sørger for de mer eksotiske vokalfraseringene. For sistnevnte, er dette hennes fjerde MGP-opptreden, etter å ha deltatt sammen med Ingrid Bjørnov tre ganger tidlig på 80-tallet som Dollie (de Luxe). Resultatene den gang, spriket i alle retninger: En sjetteplass i 1981 («1984»), sisteplass i 1982 («Det er deg jeg skal ha») – og seier og 17. plass internasjonalt i 1984(!) med «Lenge leve livet».

Siden gikk det slag i slag med Adrian med «Rock Vs Opera» og tre musikaler – der selvfølgelig «Which Witch» er den mest kjente.

Det siste tiåret har Adrian vært å se i Rampelys(et) blant andre i sesonger av Korslaget og som Idol-dommer.

Sirius – alias Kristian Rønning – vant Norske Talenter to år tilbake. «Fuck Up» het hans egenhendige finalebidrag da, fremført med det noe utypiske rapp-instrumentet flygel! Singlen gikk i ettertid langt opp på de norske listene, mens det påfølgende albumet ble en mer moderat suksess. Han er for tiden i gang med å jobbe mot albumutgivelse nummer to.

Sirius har for øvrig samarbeidet med en annen av årets MGP-deltakere, Tommy Fredvang.

Sistemann i trioen, heter Haji Salim, og er kanskje den mest ukjente i United. Haji er imildertid ingen debutant, og har tidligere utgitt både en single («What Did I Do») og albumet «Chaotic». Haji har bakgrunn fra Idol tilbake i 2005, men tok seg ikke videre til finalerundene. Han var også med i dokumentaren 99% Ærlig.

Bak «Little Bobbie» hviler hele Skandinavia, da låta har opphavsmenn både Norge, Danmark og Sverige: Thomas Felberg, Phillip Halloun og John Lundvik.

Ingen er nykommere i musikkbransjen, og sistnevnte ble blant annet spesielt hyret inn for å skrive en låt til kronprinsesse Victorias bryllup. For Philip Halloun, er det bare å henvise videre til årets danske Melodi Grand Prix – hvor han selv skal i ilden i duett med finske Emilia. Thomas Felberg er vokalist i intet mindre enn to grupper: WE OG Smoke Mohawk.

Hvordan «Little Bobbie» i en miks av dubstep, rapp og østlige tonearter, vil gjøre det hjemme hos TV-seerene, får vi vite lørdag – der United skal i ilden som låt nummer 6.


Kilder: wiki, nrk, mgporland.no, oa.no, mic.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien