Fra Oprah til MGP: Nora Foss Al-Jabri

Nora Foss Al-Jabri debuterer i Melodi Grand Prix som årets yngste deltaker, men hun har allikevel masser av sangerfaring som hun tar med seg på scenen. Med en drømmende ballade skrevet av ingen ringere enn Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles, håper hun på finalebillett når stemmene er talt opp på lørdag.

norafoss

En knapp uke etter lørdagens semifinale fyller Nora 16 år, og hun oppfyller dermed EBUs aldersgrense om det skulle vise seg at hun går helt til topps og blir stemt frem som Norges representant i Baku.

Nora ble først kjent gjennom en lokal Stjerner i Sikte-konkurranse hjemme på Gjøvik, og oppnådde en større fanskare da hun postet en video av seg selv der hun sang Leonard Cohens Hallelujah på YouTube. Selve gjennombruddet kom så under TV2s Norske Talenter i 2008, der Nora til slutt endte på en imponerende tredjeplass.

 

Året etter ble Nora plukket ut til å delta i selveste Oprah Winfrey Show, i en spesialutgave som hyllet «The World’s Most Talented Kids.» Her fikk talentfulle barnestjerner fra hele verden sjansen til å opptre for millioner av amerikanske TV-seere. Nora fremførte musikallåten Over The Rainbow, som hun også sang i Norske Talenter, og nettopp denne låten har vært en viktig inspirasjonskilde for bidraget Nora skal fremføre i årets Melodi Grand Prix.

Somewhere Beautiful er ifølge Nora selv en «drømmesang» som kombinerer det triste med det vakre. Teksten handler om å få et gjensyn med mennesker som er gått bort, og få oppleve at de har det bra og befinner seg på et vakkert sted.

– Jeg elsker virkelig låten min, den er en sensitiv superlåt! uttaler Nora til NRK, og sier videre at selv om sangen har en spesiell og personlig betydning for henne selv, vil alle kunne kjenne seg igjen i den.

Etter at hun platedebuterte med Nora Foss Al-Jabri i april 2011 håper Nora nå på en internasjonal karriere, og i den sammenheng passer en MGP-deltakelse bra.

– Nå har jeg en gyllen mulighet til å komme meg ut av Norge, og jeg skal gripe den og synge ut alt det jeg har på hjertet, sier Nora til NRK.

 

Duoen som står bak Noras bidrag, Somewhere Beautiful, er to erfarne og respekterte låtskrivere i Norge. Christian Ingebrigtsen er nok mest kjent som medlem av boybandet A1, som hadde flere nr. 1-singler både i Norge og Storbritannia på slutten av 1990-tallet. Bandet gjorde comeback i 2009 og nådde en knallsterk andreplass i MGP 2010 med Don’t Wanna Lose You Again. Men Ingebrigtsen har også hatt suksess som soloartist og gitt ut tre egne album, i tillegg til å komponere og skrive tekster for andre artister.

Eivind Rølles kjenner vi best som den ene halvparten av The Monroes, som herjet hitlistene i Norge midt på 80-tallet med låter som Sunday People og Cheerio. Etter at han la sin egen musikkarriere på hylla har Rølles holdt seg i bransjen som medarbeider i plateselskapene EMI og BMG, og han opptrer innimellom sammen med sitt nye band The Couldhavebeens. Rølles var også med på å skrive andreplassen i MGP 1984, Strand hotel, som ble fremført av Beate Jacobsen.

Kombinasjonen Ingebrigtsen/Rølles har deltatt i Melodi Grand Prix én gang tidligere, med balladen Eastern Wind, som Torstein Sødal sang til en andreplass bak Maria Haukaas Storeng i 2008. Nå håper de sammen med Nora Foss Al-Jabri å kunne klatre et steg høyere på seierspallen og få representere Norge i Baku i mai.

Kilder: NRK, Wikipedia
Foto: NRK
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien