The Carburetors rocker MGP 2012 på Ørlandet

Siste bidrag ut på Ørlandet på lørdag er The Carburetors,  årets MGP-sirkus’ tyngste bidrag. De stiller med låten «Don’t Touch the Flame», der musikken er skrevet av Stian Krogh og Christopher Lindahl, og teksten av Christopher Lindahl og Per Gunnar Lund-Vang.

carburetors

 

Det Oslobaserte bandet består av følgende medlemmer: 

Eddie Guz – vokal
Stian Krogh – gitar
Kai Kidd – gitar
Chris Nitro – trommer
King O’Men -bass

 

The Carburetors har eksistert siden 2001, og har bred erfaring fra de helt små bygdelokalene i starten av karrieren til «With Full Force» i Leipzig, Tyskland, en festival med over 55.000 publikummere der de i år spiller for andre gang.

Bandet har hittil gitt ut fire CD-er, samt flere singler/maxisingler. Enkelte utgivelser finnes kun på vinyl i små opplag. Jeg aner våte drømmer hos enkelte vinylsamlere her… For full discografi og konsertoversikt anbefales et besøk på bandets hjemmeside

Bandet beskriver selv musikken sin som rå, rendyrket heavyrock, og blant andre Motörhead (som de faktisk også har spilt sammen med), Judas Priest og AC/DC nevnes som inspirasjonskilder. Musikken deres blir også beskrevet som en miks av Chuck Berry og Motörhead; en beskrivelse som guttene absolutt ikke rister på hodet av. De er alle fascinerte av 50-60-tallets rock og tøffe, raske biler for å nevne noe.

Bandet presenterer sin låt «Don’t Touch the Flame» som en hard, gitarbasert rockelåt med et allsangvennlig refreng. Guttene holder akkurat på med innspilling av nytt album, og låten var nesten ferdigprodusert da et av bandmedlemmene foreslo mest for spøk at den hadde passet fint inn i MGP. Den inneholder til og med et av Melodi Grand Prix kjente vektpunkter: Modulasjon! Da forslaget ikke møtte noen protester fra bandet forøvrig, sendte de selvsagt bidraget inn. Per Sundnes likte tydeligvis det han hørte, og resten er historie.

 

Gutta er veldig klare på at de kompromissløst deltar i MGP («Vi har ikke forandret oss, det er MGP som har utviklet seg»), og de lover tidenes pyroshow i MGP. De har klare planer om å sprenge NRK’s pyrobudsjett til himmels, og spøker med at TV-lisensen nok må økes ytterligere etter årets event. Vi får håpe NRK’s budsjettavdeling ikke tar forslaget seriøst… En ting er ihvertfall sikkert: På Ørlandet skal det bli varmt! Og forhåpentligvis blir det enda varmere i Spektrum, for min del kan de gjerne fyre opp pyro’n sin også en tredje gang der. Gutta ser frem til å endelig gi NRK’s lisensbetalere valuta for pengene: «Carburetors på stor scene i beste sendetid. Her blir det show!»

Og hvem vet? Kanskje EBU også må øke pyrobudsjettet for 2012? Det hadde ikke vært meg i mot.

  

Kilder:
NRK
Wikipedia
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien