Oppsummering av første delfinale fra Ørlandet

Så var den første delfinalen i Melodi Grand Prix vel overstått. Tre bidrag er nå kvalifisert til finalen, mens fem bidrag sier vi farvel til. Muligens blir det et gjensyn med en av de fem i finalen i Oslo spektrum. 

mgporland

Ørlandet stilte som vanlig mannssterke opp når de var verskap for sin delfinale i MGP. Hele 3000 mennesker hadde tatt seg turen til hangaren hvor kveldens delfinale skulle skje. 

Programmet åpnet med et innslag med delfinalens ulike artister, som vanlig ble det også et lite tilbakeblikk på Norges tidligere bidrag til Eurovision Song Contest. Forhåndsfavorittene var Lisa, Nora og The Carburetors. 

Årets Melodi Grand Prix scene er rund, og har en enkel bakgrunn bestående av LED skjermer. 

Første gruppe ut på scenen var jentegruppa Irresistible. De leverte overbevisende med sitt bidrag «Elevator», og flere ble overrasket over dette. Det gjorde at Irresistible plutselig ble en av de tre som kunne kvalifisere seg. Dessverre viste det seg at de ikke gikk videre til finalen i Oslo spektrum.  

Etter Irresitible var det klart for kveldens eneste norske bidrag. På nynorsk sang Kim Andre Rysstad «Så vidunderleg» på en stol helt alene på scenen. Etter en ok gjennomføring, ble det ingen finaleplass på Kim Andre. 

Det tredje bidraget knyttet det seg stor spenning rundt. Siden før jul har Reidun Sæther slitt med en halsinfeksjon, og det var derfor spenning om hun skulle klare å levere overbevisende på scenen. Så ille var det faktisk med halsen, at på torsdag vurderte Reidun å trekke seg, men etter noen sangtimer gitt av en sangpedagog kunne hun friskmelde stemmen sin såpass at hun kunne stille i går kveld. Reidun leverte så det holdt, og det ble finaleplass på henne og bidraget «High on love».

Rudi Myntevik var nummer fire på scenen. Leverte helt ok, men låten ble nok for stillestående og kjedelig. Ingen finaleplass på Rudi. 

Bidrag nummer fem var Lisa Stokke og hennes «With love». Dette var kveldens mest typiske Eurovision/MGP bidrag. Lisa stilte i en glitrende gullkjole og leverte meget bra. Dessverre ble det ingen finaleplass på Lisa, og dagen etterpå spekuleres det i om en feil begått av programleder Marte Stokstad førte til at Lisa gikk glipp av finaleplassen. NRK kan derimot bekrefte at dette ikke var tilfelle. 

Bidrag nummer seks var gruppen United, som blant annet består av Benedicte Adrian. Guttene i United leverte sin del av bidraget overbevisende, mens Benedictes opptreden dessverre virket malplassert. Ingen finaleplass på United. 

Bidrag nummer syv var den store forhåndsfavoritten Nora Foss Al-Jabri. Hun fremførte flott sitt bidrag «Somewhere beautiful», og gikk til finalen med glans. 

Siste bidrag fra Ørlandet i går kveld var rockebandet The Carburetors. Med bidraget «Dont touch the flame», leverte de et skikkelig show, og sikret med dette en billett til Oslo spektrum. 

De tre bidragene vi får se igjen 11 februar er altså; Reidun Sæther, The Carburetors og Nora Foss Al-Jabri. 

De fem andre bidragene som gikk ut var; Irresistible, Kim Andre Rysstad, Rudi Myntevik, United og Lisa Stokke.

Det kan alikevel bli et gjensyn med noen av disse i finalene, da NRK kommer til å gi et såkalt wildcard til en av de som ikke gikk videre fra denne delfinalen, og fra de to andre. 

Bidragene som gikk videre plasserte seg slik på resultatlisten:

1. Nora Foss Al-Jabri – Somewhere beautiful
2. The Carburetors – Dont touch the flame
3. Reidun Sæther – High on love

Neste lørdag er det klart for den andre delfinalen. Denne sendes fra Larvik, og der møter vi: Cocktail slippers, Isabel Ødegård, Tommy Fredvang, Rikke Lie, Malin Reitan, Plumbo, Minnie Oh og Rikke Normann.

Følg med her på escNorge for nok en spennende uke med artistportretter, vår dom og dekning av den andre delfinalen i MGP.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien