Isabel Ødegård – fra forsider til center stage

Låt nummer to ut i andre delfinale i årets Melodi Grand Prix er «I’ve Got You», skrevet av Thom Hell og Isabel Ødegård. Isabel skal også fremføre bidraget deres. Ikke så mange vet at den suksessfulle modellen også har en stemme det står respekt av. 

isabelodegard

Isabel Ødegård er 35 år, tidligere modell, gift med Christian Skolmen og veldig glad i å synge. Hun har vært med i musikkvideoer for Turboneger og Morten Abel, i tillegg til at hun bidro på «Shockadelica», et tribute-album til Prince, der hun fremførte sin egen versjon av «Future Baby Mama». Thom Hell er trippel Spellemannsprisvinner og regjerende Korslag-mester. Han har arbeidet sammen med mange norske artister, som Marit Larsen, Minor Majority og Marthe Wullf. Isabel og Thom er venner og naboer, og over en bedre middag med sine respektive ektefeller bestemte de seg for å lage musikk sammen.

Det var flere årsaker til at «I’ve Got You» ble til. Isabel har i alle år sunget, selv om det har vært litt «i det skjulte». Hun har en fortid som student ved Toneheim folkehøgskole, der hun studerte sammen med blant andre Bertine Zetlitz, og ble undervist av storheter som Sissel Endresen og Nils Petter Molvær. Thom har lenge hatt lyst til å skrive musikk uten å være nødt til å fremføre den selv. Og vips; de slo seg sammen og resultatet ble dette; 

 

De hadde i utgangspunktet tenkt å lage en «typisk Grand Prix-låt», uptempo med morsom koreografi. Men med tanke på Isabels danseferdigheter, som visstnok skal være mangelfulle, og det faktum at hun er mer komfortabel med å synge roligere sanger, har de endt opp med en ballade. Her skal Isabel få vist frem stemmen sin, uten å utsettes for de helt store utfordringene på danse-fronten.

I tillegg ønsket Isabel en sang som sier noe om hvor hun befinner seg i livet; hun er tilfreds og har funnet sin sjelevenn i ektemannen Christian. Derfor ønsket hun å synge en vakker sang som handler om kjærlighet og takknemlighet. Isabel og Thom beskriver låten sin som «en varm, ektefølt ballade som vokser og blir symfonisk».

Som de fleste her til lands (enten de nå vil innrømme det eller ikke) er Isabel interessert i Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. Under oppveksten har hun kost seg med god mat og familie og venner under sendingene, og stemmeskjemaer var en selvfølge. «Jeg gleder meg så inderlig. Det er virkelig en drøm å få jobbe med så proffe folk, å få stå på den scenen og gjøre det jeg elsker.» Slik beskriver Isabel følelsene sine rundt opptredenen sin i Larvik lørdag 28.januar. Og forhåpentligvis i Spektrum 11.februar.

Kilder; nrk.no, vg.no, rockipedia.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien