Velkommen til Larvik!

Det blir en helt ny arrangørby i MGP-sammenheng som venter artister, publikum og TV-seere førstkommende lørdag: Larvik inviterer til årets andre delfinale i Melodi Grand Prix.

mgplarvik

Dette skjer i Arena Larvik, kanskje en av landets fineste fasiliteter for sport og konserter. Flerbruksanlegget er bygget nettopp med tanke på TV-overførte arrangmeneter. Arenaen, med en kapasitet på 4 000,  eies Larvik kommune og Vestfold fylkeskommune, og disponeres daglig av Thor Heyerdahl Videregående Skole

Nettopp Thor Heyerdahl VGS har hatt en sentral posisjon i forberedelsene til denne delfinalen, flere elever har vært sterkt delaktige i produksjonen av talentkonkurransen MGP Lokal, samt andre oppdrag fra NRK.

Etter noe skepsis rundt de økonomiske prioriteringene da arrangementet ble tildelt byen, har tydelig MGP-feberen tatt av i byen. Talentkonkurransen MGP Lokal, der de unge vinnerne får opptre som oppvarmere på den store MGP-scenen foran delfinalen, har mottatt tidenes stemmerekord for en slik konkurranse. Østlandsposten melder om langt over 80 000 stemmer – og NRK lover å vise deler fra finalen i sitt før-program torsdag.

Selv om Larvik mistet en hjemme-favoritt, Siirus – som røk ut med United på Ørland, stiller et nytt hjemmehåp på scenen i Arena Larvik: Thea Sofie Melberg i Cocktail Slippers er Larviksjente – og kvartetten åpner det hele på lørdag med sprudlende smårock.

Favorittene er i utgangspunktet Plumbo og Malin – og sttartfeltet på lørdag er dette:

  1. Cocktail Slippers – «Keeps On Dancing»
  2. Isabel Ødegård – «I’ve Got You»
  3. Tommy Fredvang – «Make It Better»
  4. Rikke Lie – «Another Heartache»
  5. Malin – «Crush»
  6. Plumbo – «Ola Nordmann»
  7. Minnie Oh – «You and I»
  8. Rikke Norman – «Shapeshifter»

Tre låter går videre til finalen i Oslo Spektrum 11. februar – mens et wildcard skal velges internt fra de utslåtte bidragene etter de siste delfinalene.


Vi på escNorge vil som forrige uke, pesentere alle artistene i små portretter gjennom de neste dagene.

Velkommen til Larvik!

Kilder: escNorge, NRK, Dinamo, arena-larvik.no, op.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien