Fashion og elektronica fra Minnie Oh

Monica Johansen har skrevet låt nummer 7 i Larvik, men på scenen opptrer hun som Minnie Oh – etter å ha vært kjent lenge under kunstnernavnet Miss Harmonica.

minnieoh

Bidraget til Minnie Oh heter «You And I», og kan plasseres midt mellom electronica og pop. Det kjølige uttrykket i låta, vil ganske sikkert veies opp i det visuelle: «Monica var Lady GaGa før GaGa var det…», var Per Sundnes’ første ord til pressen da deltakelsen i Melodi Grand ble kjent på tampen av fjoråret.

Minnie Oh opptrådde under artistnavnet Miss Harmonica helt til fjoråret, og det var under dette navnet det norske publikummet har møtt fenomenet tidligere. Hun har blant annet opptrådd ved flere festivaler , som for eksempel by:Larm og Norwegian Underwood. Sceneerfaringen er dermed på trygg grunn, og selv om det store publikum ikke hørt om verken Monica Johansen, Miss Harmonica eller Minnie oh tidilgere – er det absolutt ingen uerfaren dame vi skal stifte bekjentskap med.

I 2009 utga hun et album på eget plateselskap, selvfølgelig med tittelen Champagne, Caviar and Me! Singlen «Fashion» (se ‘live’ under) » became a hit in the fashion and music underground scene», som det står gjengitt på Miss Harmonicas (tidligere) Facebook-side.

Den visuelle stilen hennes kan minne om en miks mellom Cyndi Lauper og tidlig Madonna, og hun har et godt renommé i det norske designermiljøet, hvor hun ofte klekker ut nye «fasjonable» ideer til både egne og andres kreasjoner. Monica/Minnie står også bak vintage- og designbutikken Flashdance i Oslo.

Minnie har en stund jobbet med oppfølgeren til Champagne, Caviar and Me!, og kanskje er MGP-bidraget «You And I» en forsmak på hva vi kan vente oss der.

Kilder: NRK, myspace, facebook, http://champagnecaviarandme.blogspot.com/

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien