13 innsendte bidrag i Georgia

I går gikk fristen ut for innsendelse av bidrag til Georgias uttagning til Eurovision Song Contest 2012 i Baku. Da GPB, det nasjonale tv-selskapet i landet, stengte «postboksen» sin hadde 13 blitt sendt inn. I dag offentliggjorde GPB navnene på de 13 potensielle finalistene. 

georgia

De 13 som har vist sin interesse for å bli Georgias representant i Baku i mai er; 

1) Anri Jokhadze
2) Boris Bedia
3) Davi
4) Edward Tatiani
5) Levan Jibladze
6) Lina Asatashvili
7) Salome Simonishvili
8) Shmagi Tagiashvili
9) The Georgians
10) Vanilla Cage
11) Mirror Illusion
12) REMA
13) Industrial City

Det er ikke kjent hvor mange av disse som vil konkurrere i den georgiske finalen, men en jury skal nå lytte nøye til alle sangene og velge ut de som blir vurdert til å være gode nok. Denne juryen skal bestå av musikere og andre fra musikkindustrien i Georgia.

Tre av navnene som har sendt inn bidrag i år har deltatt i den georgiske uttagningen i tidligere år.  I 2009 deltok både Anri Jokhadze and Boris Bedia, og Boris kom da på tredjeplass. Bandet «The Georgians» deltok i fjorårets uttagning, men måtte som alle de andre se seg slått av Eldrine, med «One More Day».

Det er heller ikke sluppet noen dato for finalen, utover at den vil finne sted i løpet av februar. Vinneren av finalen vil altså få æren av å representere Georgia i Baku i mai. Vinneren vil bli kåret gjennom en kombinasjon av telefonstemmer og en ekspertjury. 

I løpet av sine fire deltagelser i Eurovision Song Contest har Georgia oppnådd to niendeplasser (2010, 2011), en 11.plass (2008), og en 12.plass (2007). Man skulle kanskje tro at denne rekken med gode plasseringer ville få mange til å ville prøve seg, men slik ser det altså ikke ut til forholde seg. 

Kilde; escNorge.net, eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien