MGP Larvik – Vår dom

escNorge har lyttet seg gjennom de åtte finalistene til lørdagens delfinale i Arena Larvik.

Her er våre skribenters dom over årets andre heat med Melodi Grand Prix-bidrag. For å lese mer om de åtte håpefulle, gå inn på vår MGP-seksjon.

mgplarvik


 1. Cocktail Slippers – Keeps On Dancing

cocktailslippers

ANNE NORDBY

Fengende, røff og rå. Noe repeterende kanskje, men absolutt noe av det bedre jeg har hørt i år. Liker faktisk ganske godt den her. Baku? Ja, gjerne det

CHRISTIAN JACOBSEN

Synes denne låta er like “Doris” som The Carburetors «Don’t touch the Flame» var «Harry». Er lei denne retrotypen musikk og hadde håpet på noe mer «up to date» av de ellers så velklingende jentene. Går overhode ikke i gang på dette og får slett ingen lyst til å danse. Håper virkelig ikke dette går til finalen og i Baku er de sjanseløse.

EIRIK FINBAK

s2Denne litt spretne rockemelodien tusler av og gårde uten å egentlig etterlate seg det store inntrykket.
Ikke dårlig, men ganske så forglemmelig desverre.

EIRIK HAGEN

Frisk jenterock, men refrenget holder ikke mål. Den huskes ikke i etterkant, selv om låten er fornøyelig mens den pågår

EIVIND M. SÆTRE

Jenterock liker vi. Dette er humørfullt og småretro, og det er bare å rope med: «Who-hooo». Småknæsjt og faktisk nokså fengende. Litt Bangles.

INGEBORG NAKKEID

En frisk rockelåt, et rockeband med en bra stemme og bra sang.

 MARTINE OLSEMYR

Dette er virkelig ikke min kopp med te. Og når jentene ser ut som de gjør i tillegg(hvis man skal bedømme utifra det offisielle bildet)så blir det hele veldig smakløst.

THOMAS STEEN

Kvasi-rockete, gitarbasert låt som durer av gårde i samme spor i tre samfulle minutter, og derfor raskt blir ekstremt ensformig og masete i mine ører. «Wuh-wuh»-koringen i refrenget er artig første gang, men i lengden blir også dette slitsomt og gnålete, og dermed blir helhetsinntrykket så dårlig at jeg bare får lyst til å stappe fingrene i ørene og stenge ute hele spetaklet.

WIVIAN R. KRISTIANSEN

Denne er ikke dum!! Hadde overhodet ingen anelse om hva jeg kunne forvente, og ble veldig positivt «overrasket». Dette er freskt og livat, og jeg rocker gjerne løs til denne. Holder de live, og det tror av en elle annen grunn at de gjør, så har jeg nok en favoritt…


 2. Isabel Ødegård – I’ve Got You

isabelodegard

ANNE NORDBY

Småpent, men litt for søtt for mitt vedkommende til å gå helt til topps. Vipper mellom 3 og 4 og lander på 4 syltynne stjerner. Baku? Njæ… Blir nok litt for tamt.

CHRISTIAN JACOBSEN

En koselig, trallvennlig, country inspirert ballade, som mangler det lille ekstra. Selv med et crescendo mot slutten tar det liksom aldri av. Isabels stemme virker heller ikke helt stødig og vi får se om hun holder live. Dette er en låt som kan slå alle veier men mest sannsynlig forblir hun i semifinalen.

EIRIK FINBAK

Akkurat slik musikk jeg liker. Drømmende, melodisk vakkert, godt arrangert og Isabel har en stemme som er behagelig å høre på. Jeg håper denne klarer å ta seg videre til finalen, for der har den absolutt noe å gjøre. Årets første femmer!

EIRIK HAGEN

Thom Hell har tydelig hentet inspirasjon fra sin eks-kjæreste. Resultatet er ikke så gærnt egentlig. Dette er fint, absolutt 🙂 Er litt usikker på stemmen hennes, men det får vi se (høre) snart!

EIVIND M. SÆTRE

s2Hva er det som går og går og aldri kommer frem til døra? Jo, Isabel Ødegård og «I’ve Got You».

INGEBORG NAKKEID

Sangen var litt treg i begynnelsen, men den kommer seg etter hvert. Sangstemmen er litt svak.

MARTINE OLSEMYR

Flott låt full av Marit Larsen aktige toner, faller i smak hos meg hvertfall.

THOMAS STEEN

Sjarmerende gitarvisepop, ikke ulikt Pernilla Anderssons flotte bidrag fra Melodifestivalen i fjor. Her er en varm og ettertenksom tekst pakket inn i pene, innsmigrende melodilinjer, og med fin bruk av strykere underveis. Jeg er spent på hvordan Isabels relativt spede stemme takler låten på scenen, men velger å tro det beste og setter derfor en firer under tvil.

WIVIAN R. KRISTIANSEN

Dette er en musikkstil jeg liker, litt countrypreget gitarpop er bra saker. Men høres det ikke ut som om stemmen hennes er på den svakere siden? Holder stemmen er dette nesten en firer, gjør den det ikke faller den ned på to. Så jeg gir tre stjerner med det forbeholdet.


 3. Tommy Fredvang – Make It Better

tommyfredvang

ANNE NORDBY

s2

Ikke noe for meg. Dønn kjedelig schlagerwannabesuppe som ikke går noe sted. Baku? Nei, de får klare seg med Larvik…

CHRISTIAN JACOBSEN

s2

Utrolig kjedelig og intetsigende poplåt. Den er så gjennomsnittlig at man helst vil glemme den. Tommys synger normalt bra men her synes jeg han drukner i et hav av lyd. Hans store fordel er at de fleste kvinner faller for hans sjarm. Det kan skaffe ham stemmer og føre ham til finalen med en låt som aldri vil vinne.

EIRIK FINBAK

Tommy var en av mine favoritter i X-factor, derfor er det litt skuffende at hans MGP-bidrag ikke helt klarer å nå opp til forventningene. Dette er småfengende poprock, men mangler et høydepunkt for å kunne hevde seg helt i toppen tror jeg.

EIRIK HAGEN

Dette har vi da hørt før? Ikke spesielt originalt, men veldig lett å få tak på og refrenget er kanskje et av de refrengene som er lettest å huske i år

EIVIND M. SÆTRE

Det er godt mulig at dette vil være et friskt innslag på scnenen i Larvik, men både stemme, låt og refreng havner for meg i den skremmende varebeholdningen som heter «dusinvare». Slikt midt-på-treet på alle måter.

INGEBORG NAKKEID

Bra sangstemme og sang.

MARTINE OLSEMYR

s2Heller ikke min kopp med te, men den er ihvertfall hørbar.

THOMAS STEEN

s2Halvfengende poprock-låt som har et lovende vers, men dessverre ender opp med å stampe på tomgang i et flatt og monotont refreng. Helt greit pophåndverk, men relativt idéfattig, og det hele ender bare opp som et uinspirerende skuldertrekk.

WIVIAN R. KRISTIANSEN

Ojojoj; estetisk meget bra…Synd det ikke er nok… Dette blir for samlebåndesprodusert, beregnende og oppskriftsmessig.


 4. Rikke Lie – Another Heartache

rikkelie

ANNE NORDBY

Her liker jeg refrenget, men versene er jeg litt mer tvilende til. Alt i alt likevel en helt grei låt. Liker nok artisten bedre enn låta. Baku? Tja… Greit for meg egentlig.

CHRISTIAN JACOBSEN

Småfin men litt monoton låt, som heller aldri når helt til topps. Man venter liksom på noe, en toneartshøyning eller et eller annet som gjør at den tar av. Ellers er låta velprodusert og det er litt trøkk i refrenget og frk.Lies litt barnslige stemme låter bra i studioet,. Låta kan ha finalesjanser om framførelsen og Rikkes stemme holder live.

EIRIK FINBAK

Her har vi en veldig typisk radiopop-låt som verken er mer eller mindre. Småfengende, men trenger noen runder på å få festet seg, og står da kanskje i fare for å bli glemt for de som hører den for aller første gang når de stemmer på Lørdag?

EIRIK HAGEN

Er egentlig glad i Rikke Lie sin musikk. En god låtskriver. Akkurat denne låten syns jeg blir litt tam i forhold til de foregående, men den er hyggelig nok.

EIVIND M. SÆTRE

En sovende start ender opp i et riktig så hyggelig refreng, som deretter ødelegges med noen kjipe fraseringer som aldri gir det frasparket jeg venter. Men allikevel, småhyggelig og koselig til tider.

INGEBORG NAKKEID

Spesiell stemme, men er positivt. Bra sang.

MARTINE OLSEMYR

Min favoritt på lørdag. En nydelig popsang, som jeg er ganske så overrasket over at jeg liker. Pleier vanligvis ikke falle for sånne sukkersøte sanger, men denne er riktig så god

THOMAS STEEN

Piano- og strykerbasert midtempo-låt som kan minne litt om Tone Damli Aaberges MGP-forsøk for et par år siden. Både arrangementet og ikke minst Rikkes stemme fremstår til tider i overkant sukkersøtt for meg, men låten er kompetent og proft sydd sammen, og slett ikke ueffen når alt kommer til alt.

WIVIAN R. KRISTIANSEN

s2Denne startet bra, den. Verset liker jeg ganske godt, men så kom refrenget…og det er ikke like bra, synes jeg. Det blir veldig likt hele veien, men den er slett ikke ille. Skulle gjerne gitt 2,5 stjerner, men siden vi ikke opererer med halve stjerner blir det to. 


 5. Malin – Crush

malin

ANNE NORDBY

s2

Moro med artister som tar steget opp fra MGPJr, men dette er ikke noe for meg. Kjedelig dusinvare. Baku? Tru’kke det, nei…

CHRISTIAN JACOBSEN

s2

Denne låta er så infantil at jeg fatter ikke hva den har i MGP sr. å gjøre. Hadde passet mye bedre i MGP jr. Når det er sagt er det et visst sus over låta og Malin kommer bra i fra oppgaven. Får jeg bestemme forblir «Crush» i semifinalen men jeg er stygt redd for at det er nok av kids og fjortiser som kommer til å stemme på denne tyggegummilåta.

EIRIK FINBAK

s2Malin vil sikkert bli et populært gjennsyn for de yngste seerne, men for meg blir utrykket og teksten litt for barnslig itillegg til at låta er nokså flat og monoton. Skal få to stjerner for forsøket.

EIRIK HAGEN

s2Dette blir for monotont for min del. Går i samme tempoet hele veien

EIVIND M. SÆTRE

Ingen bombe at dette er syntetisk teenpop fra start til mål. Søt, småharry og kanskje en joker til finaleplass? Egentlig bedre enn hva jeg fryktet….

INGEBORG NAKKEID

Sangstemmen og sangen er bra

MARTINE OLSEMYR

Enda en låt jeg liker veldig godt. Spesielt refrenget her sitter utrolig godt.

THOMAS STEEN

Jenta fra MGP jr. er nå tenåring og har blitt forelsket. Det gir hun uttrykk for i en spretten, superfengende poplåt med et litt minimalistisk uttrykk, som høres ut som noe svenske Amy Diamond utmerket godt kunne synge. Et kult synth-riff ligger og spinner gjennom hele låten og binder de ulike delene sammen, og det lette, luftige refrenget sitter spikret i øret fra første gjennomhøring. Dette er den beste låten hittil i årets MGP, og jeg kliner til med full pott.

WIVIAN R. KRISTIANSEN

s2Her kommer nok årests største skuffelse for meg, i alle fall en av dem. Jeg har både elever og små slektninger som har elsket Malin i mange år, så jeg var veldig optimisitisk på forhånd. Og så kommer en anmasende, uinspirert melodi med en tekst så banal at en av mine 6.klassinger kunne levert bedre… Vi kan om ikke annet være trygge på at stemmen holder live, for SYNGE kan hun!!


 6. Plumbo – Ola Nordmann

plumbo

ANNE NORDBY

Farlig fengende! Jeg liker Plumbo, og dette er så klassisk Plumbo som det går an å få det. Låtmessig er nok dette rimelig enkelt, men gid så koselig! Baku? Skulle ikke forundre meg, men det er jeg redd blir årets bomtur i såfall. Dette fenger neppe Europa, dessverre.

CHRISTIAN JACOBSEN

Nei, nei, nei., Denne oppskriften er så utbrukt at jeg bare vil spy. En ren og skjær kopi av svenske «Normann» og et dusin andre norske grupper som Publiners m.fl. Finner ingenting interessant verken med gruppa eller låta og ønsker bare å slette gjennomspillingen fra minnet for alltid. Dessverre vil dette rælet gå videre til finalen for så enkle er vi nordmenn. Jo mer sidrumpa, nasjonalistisk og harry det er, jo flere stemmer gir vi . Måtte Gud forby at de vinner finalen.

EIRIK FINBAK

Uten tvil det mest folkeligste bidraget i årets MGP, og her blir det garantert allsang i stuene.
Kommer til å bli livsfarlig i finalen i Spektrum, for det er ingen tvil om at den kommer dit… Jeg lar meg også fenge, men tror dog denne passer seg best innenfor de norske grensene og ikke som representant for Norge i Baku.

EIRIK HAGEN

Man vil ikke like det, men man gjør det på en måte allikevel. Legg merke til at de synger om nintendo Wii blant annet, det er ikke lov i ESC, så det må eventuelt byttes ut. Ikke originalt eller friskt nok til å gå helt til topps hos meg.

EIVIND M. SÆTRE

Her er det bare å fylle glasset med hva du enn måtte ha på bordet, og så synger vi med alle sammen og en og to og tre og skål! Dette er ikke bra, men det fenger minst like mye som da Per Spelmann dro Norge Rundt og rundspelte Ola Nordmann for et par-tre hundre år sida.  Jeg gir fire fulle og godt skjenka stjerner – men for all del, dette hjemmebrygga mjødet må ikke sendes til Baku!!

INGEBORG NAKKEID

s2

Bra stemme. Minner meg om irsk musikk, ikke rart at den får toppoeng fra irene. Synes ikke at dette er en sang å sende til Baku.

MARTINE OLSEMYR

s2Folkelig og farlig fengende. Men i år er det en del bedre låter som fortjener å representere Norge, så selv om det kun kan drømmes om, så håper jeg på ingen finaleplass på Plumbo

THOMAS STEEN

Irske folketoner møter DDE, kaptein Sabeltann og en tekst på barneskolenivå i en skummelt fengende allsangs-rai-rai-låt som fester seg på hjernen og nekter å forsvinne igjen. Dette blir nesten i overkant folkelig, men det er uhyre effektivt, og det kommer nok til å gå rett hjem hos målgruppen og seile til finalen i Spektrum. Hos meg har låten dalt litt siden første gang jeg hørte den, men det holder allikevel til en grei treer.

WIVIAN R. KRISTIANSEN

Dette trykker på ALLE de gale knappene hos meg…den irske introen er vel ok, men resten er bare SÅÅÅÅÅ feil. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne…så jeg sier ikke mer… Jeg er ganske sikker på at jeg ikke kommer til å innrømme at jeg er norsk i Baku hvis vi sender denne…


 7. Minnie Oh – You and I

minnieoh

ANNE NORDBY

s2

Ikke noe for meg. Sikkert moderne og sånn, men det er jo rimelig kjedelig dusinvare. Hadde ventet meg mer av en så fargerik artist som Minnie Oh. Baku? Tja… Ikke hvis jeg hadde fått bestemme.

CHRISTIAN JACOBSEN

Endelig et frisk pust med taktfast beat og interessant electronica sound. Refrenget setter seg raskt på hjernen og mine sanser sier dette er delfinalens beste låt. Dette er en låt som kan hevde seg i Baku og jeg håper den får en finaleplass.

EIRIK FINBAK

Dette er kanskje ikke egentlig helt min musikkstil, men låten har interessante partier og en god flyt gjennom hele låta som gjør dette til en outsider på Lørdag. Ingen storfavoritt hos meg, men mye bedre enn forventet!

EIRIK HAGEN

Delfinalens beste låt. Dette er kult og litt annerledes. Er spent på selve artisten, hun er jo helt ukjent og vet ikke helt enda hva jeg får! Det som er problemet til låta er at den er litt vanskelig å huske i etterkant

EIVIND M. SÆTRE

Spennende dame synger forsøkvis spennende pop-elektronika. Kjølig og dundrende med et godkjent refreng, men ikke noe sælrig mer.

INGEBORG NAKKEID

Bra sangstemme.

MARTINE OLSEMYR

Nok en flott låt som ikke var overhodet slik jeg hadde trodd. Liker denne virkelig godt, spesielt det ene partiet med strykere midt inni sangen

THOMAS STEEN

Kjølig elektronika-pop med tungt, Robyn-inspirert beat og fete bassrytmer, og jammen meg har de ikke fått plass til et strykerbasert mellomspill også. Synes nok verset er hakket bedre enn refrenget her, som ikke sitter riktig så umiddelbart som det burde. Kompetent og velprodusert bidrag, som imidlertid mangler det lille ekstra som gjør at den skiller seg ut fra mengden.

WIVIAN R. KRISTIANSEN

s2Dette kunne potensielt ha blitt riktig bra, men for det første er stemmen hennes ikke sterk nok, selv ikke i studio, og for det andre blir det for hermetisk og statisk. Den minner litt om «Tokyo Night» fra 2010, men der den var frisk og hadde trøkk mangler denne det lille ekstra som tar den over fra samlebånd til noe spesielt.


 8. Rikke Norman – Shapeshifter

rikkenormann

ANNE NORDBY

Moderne rytmer og tidvis spennende lydbilde, men ikke helt min gate. Baku? Tja… Hadde sikkert gått rett inn på hvilket som helst diskotek der, men i ESC-sammenheng er jeg litt mer i tvil.

CHRISTIAN JACOBSEN

Ikke noe i veien med stemmen til Rikke men jeg er ikke helt sikker på at låta holder. Versene er OK men med et mer catchy refreng tror jeg den ville stått bedre fram. Likevel er det en av delfinalens bedre låter og det er Rikkes fortjeneste. Jeg ser den gjerne videre til finalen.

EIRIK FINBAK

Dette blir desverre for masete og repterende for min del og tror den kommer til å drukne i mengden til tross for det fordelaktige startnummeret. Delfinalens dårligste for min del.

EIRIK HAGEN

Rikke er en veldig god sanger og veldig lett å like når hun opptrer, en av grunnene til at hun og Åste gikk videre i fjor. Låta syns jeg er fengende, men kanskje litt vel lik låta til Minnie-Oh. Vil de to være så like at ingen av dem går videre?

EIVIND M. SÆTRE

s2For en gangs skyld er det tekstlinjene som irriterer meg fremfor låta, som egentlig er minst like godkjent som forrige låt, innenfor samme sjanger er de også. Men det er noe her som ikke stemmer her, slik at dette blir en av finalens svakeste bidrag for min del.

INGEBORG NAKKEID

 Litt for kjedelig og trist. Men bra stemme.

MARTINE OLSEMYR

Nok en favoritt jeg har til lørdagens delfinale. Denne er helt i min smak

THOMAS STEEN

Litt fristende å bruke copy/paste fra forrige låt, for dette er også fengende og moderne, men uten det lille udefinerbare som hever en låt til de store høydene. Har et mer club-aktig preg og anelsen sterkere refreng enn Minnies låt, og fra fjorårets MGP vet vi at Rikke er en helproff artist som virkelig leverer på scenen. Hun redder dermed en ekstra stjerne med hårfin margin.

WIVIAN R. KRISTIANSEN

Monotont og irriterende, og trommer som aldri har vært berørt av menneskehender; sikre «dommedagstegn» hos meg. Men stemmen hennes er bra!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien