Malin – ingen junior lenger

Som Blacksheeps i fjor tar Malin Reitan, som nå har fylt 16 år, skrittet over i «de voksnes rekker». Hun er uten tvil den vinner av Melodi Grand Prix jr som har hatt størst suksess i ettertid. Hun vant konkurransen allerede i 2005 og er stadig like populær. I Junior Eurovision Song Contest samme år endte hun på en god tredjeplass. 

malin

Malin synes det er viktig å få fram at hun ikke lenger er en barnestjerne, men at hun er en nesten voksen tenåring som har internasjonale forbilder som blant annet Rihanna. Dette viser også sangen hun skal fremføre i Melodi Grand Prix; den er for det første på engelsk, noe som er nytt fra trønderjenta. I tillegg handler sangen om å være forelsket, noe Malin selv kjenner seg godt igjen i for tiden.

Teamet bak låten «Crush» er produksjonsselskapet Beyond51. De har holdt på siden 2008, og består av Marcus Ulstad Nilsen, Andreas Sjo Engen og Kjetil Helgesen. Dette er de samme herrene som sto bak fjorårets norske vinner «Haba Haba» med Stella Mwangi, og de ønsker nå å gjenta MGP-suksessen fra i fjor. Skulle de greie det får vi håpe at resultatet internasjonalt blir noe bedre.  

Det var deltagelsen i MGPjr som ga Malin gjennombruddet som artist, men hun har alltid sunget. Etter gjennombruddet har hun gitt ut ikke mindre enn seks album, og hun har turnert over hele Norge. Spesielt populær er hun under de mange lokale martna’er, festivaler og «dager» som arrangeres her til lands, særlig i løpet av sommermånedene.

Det første albumet Malin ga ut kom året etter Eurovision-eventyret hennes, da hun slapp «Malin på Månen». Senere samme år kom også hennes andre album; «Malins jul». To år senere kom oppfølgeren «PANG!», og i 2009 ble «Malin» utgitt. Dette albumet fikk hun senere Spellemannspris for, i klassen «Beste barneplate», noe som gjør henne til tidenes yngste Spellemann.

Et av de største øyeblikkene for henne selv er da hun under Spellemannsprisutdelingen fikk dele ut hedersprisen til Jahn Teigen, og også fremførte «Optimist» sammen med Maria Haukås Mittet og Inger Lise Rypdal. 

Året etter kom så hennes andre julealbum, «Julekonserten», et samarbeid med Celine Helgemo (vinner av MGPjr og MGPjr Nordic i 2007). Malins foreløpig siste albumutgivelse er «Paradis», som kom i 2011. Alle platene hennes har solgt til gull, flere også til platina. Totalt har hun solgt over 130 000 plater. 

Julekonsertene hun har holdt i  noen av Norges største konserthus er nok Malins aller største suksesser. Sammen med Celine fylte hun, som eneste artister noen sinne, Olavshallens storsal hele fem ganger. 

Nå skal altså Malin Reitan stå på Melodi Grand Prix-scenen nok en gang, og vi ønsker den unge artisten lykke til i delfinalen i Larvik. 

Kilder; nrk.no, escNorge.net, wikipedia.org

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien