Rikke Normann satser solo

Etter å ha nådd finalen i fjorårets Melodi Grand Prix i en duett med Åste Hunnes Sem forsøker nå Rikke Normann å gjenta bedriften som soloartist. Med uptempo-låten Shapeshifter skal hun trollbinde publikum, og hun byr samtidig på et fartsfylt, dansepreget sceneshow i regi av performance-gruppen King Wings Crew.

rikkenormann

Rikke Normann er opprinnelig fra Bærum, men vokste opp i Stockholm og London før hun flyttet «hjem» til Oslo igjen. Hun har jobbet som artist i flere år, men det var først med delfinaleseieren i Ørland i MGP 2011 at hun for alvor ble kjent for et bredt norsk publikum. Med låten Not That Easy (Ah-Åh-Ah-Åh) sang hun og Åste Sem seg til finalen i Spektrum og bød på noe av fjorårets største stemmeprakt på veien.

I år stiller altså Rikke solo med låten Shapeshifter, som hun selv har skrevet sammen med Silya Nymoen. Rikke beskriver uptempo-bidraget som en «energibunt og et lykketreff av en låt.»

– Det er en låt jeg alltid har ønsket å gjøre, men aldri har klart å finne frem til selv, sier Rikke til NRK.

Den sprudlende energien i låten vil Rikke overføre så mye som mulig av til sceneshowet sitt. Derfor får hun hjelp av dansegruppen King Wings Crew, som slo igjennom i Norske Talenter på TV2 i fjor vår, og har blitt ettertraktede scenekunstnere i ettertid.

Selv gjorde Rikke sin debut i showet Kjempesjansen på NRK i 2003, og jobbet i årene etter mye som korist – blant annet for MadCon, Paperboys, Jahn Teigen og Jarle Bernhoft og KORK. Gradvis har hun så tatt stegene frem i spotlighten, og det med en musikkstil som hun selv beskriver som «futuristisk neon-pop drevet av store elektrosynther og tunge bassriff, som likevel kan låte varmt som en knastrete, gammel soulslager, eller søtt som et rosa sukkertøy!»

Rikke står bak Shapeshifter sammen med New York-baserte Silya Nymoen, som selv stiller som artist i den tredje delfinalen i Florø med låten Euphoria. Hvis begge damene tar seg videre til finalen, kan det altså være duket for et neglebitende oppgjør dem imellom i Oslo Spektrum den 11. februar.

Kilder: NRK, Rikkenormann.com
Foto: NRK
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien