Marthe Valle i nordnorsk språkdrakt

Først vant hun Spellemannspris og sang på engelsk; så stilte hun opp i X-factor og fikk selveste Bettan som mentor. Nå debuterer Marthe Valle i Melodi Grand Prix med en låt på klingende nordnorsk.

marthevalle

Hun har gjort mye i omvendt rekkefølge, harstadværingen Marthe Valle. Hun gjorde brakdebut med singelen Four Steps Closer i 2004 og med albumet It’s A Bag Of Candy, som hun vant Spellemannsprisen for som beste nykommer i 2005. Oppfølgeralbumet Forever Candid kom i 2008, uten å oppnå den samme suksessen, og dermed bestemte den etablerte popartisten seg for å gjøre noe så uortodokst som å stille opp i X-factor på TV2 i 2010.

Her nådde Marthe sluttrunden og fikk selveste Elisabeth «Bettan» Andreassen som mentor. Hun endte til slutt på en 7. plass, men har beholdt kontakten med Bettan i ettertid, noe som kan vise seg å være nyttig når hun nå for første gang skal prøve lykken i Melodi Grand Prix.

– Bettan blir en uvurderlig kontakt fremover, sier Marthe til NRK. – Hun er dessuten befriende og klin gæren.

Med balladen Si skal Marthe nå trollbinde det norske folk og forhåpentligvis ta seg til finalen i Oslo Spektrum. Låten er en forsmak på albumet som etter planen skal komme ut til våren, og som skal inneholde stemningsfull popmusikk på norsk. Marthe har nemlig lagt engelsken på hylla inntil videre og innledet en ny epoke i sin karriere. Hun synger nå på sin egen dialekt for enda bedre å kunne få frem det vare og nære uttrykket hun gjerne forbindes med.

Marthe har selv skrevet både tekst og musikk til Si, og når hun stiller på scenen i Florø håper hun selvsagt på suksess og finaleplass – men samtidig dreier deltakelsen seg om noe mer for henne.

– Det handler egentlig ikke om å utkonkurrere de andre, men mer om drømmen om at folk skal like det jeg gjør, sier Marthe til NRK. Og når telefonstemmene er talt opp på lørdag, kan hun få sitt første tegn på om denne drømmen går i oppfyllelse.

Kilder: NRK, Wikipedia
Foto: NRK
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien