Yaseen og Julie Maria er «Sammen»

De er kjent som Tariq og Mira fra dramaserien AF1 på NRK Super: Yaseen Asher og Julie Maria Dahl skal lørdag i ilden på MGP-scenen i Florø som bidrag nummer fire.

Og det gjør de med en norsk hiphop-låt (eller kanskje riktigere i denne sammenhengen: «Hip-pop»): «Sammen» med klare referanser til «byen vår» og 22/7.

yaseenjulia

«Sammen» er skrevet og produsert av Sigve Bull og El Axel. Sigve Bull er fra PahtCat Studios, som har stått bak musikken til begge de to AF1-sesongene som har vært produsert. El Axel, som egentlig heter Axel Purcell, er et kjent navn i norsk rapp/hipop-miljø – først og fremst som den ene halvparten av duoen Equicez.

Hva er/var AF1, spør kanskje de som aldri har stilt inn skjermen på NRK Super: AF1 – som står for «Alle for én» – var en norskprodusert dramaserie som fikk stor popularitet oppmerksomhet da den ble lansert i 2008. Mellom vanlige dialoger, var episodene klippet opp med musikk, nærmest musikkvideoer, noe som fra faghold ble ansett som både nyskapende og vellykket.

Noe av essensen i suksessen, tilskrives også aktiviteten rettet mot publikum – med stadige blogger og ekstra musikkvideoer utenom selve TV-produksjonen.Begge albumene fra serien, nådde også VG-lista

Serien fikk Gullruten i 2009 som «Årets nyskapning», og for ett år siden, kom sesong to på skjermene.

Yaseen og Jule Maria var to av skuespillerne som var med helt fra starten, etter at over 7 500 håpefulle søkte på NRKs oppfordring til håpefulle for en nye «hiphop-musikal». Til tross for at serien fra starten av, ikke var konsentrert rundt deres rollefigurer, fikk de to unge økende popularitet – og begge var mer fremtredende etter hvert som epsiodene skred frem.

I 2010 opptro hele gjengen som pauseinnslaget i dette årets MGPjr, og de har også vært med i store sendinger som Spellemannsprisen og VG-lista. Men utover samarbeidet i NRK, blir det første gang noen av AF1-medlemmene skal opptre på egen hånd. Julie Maria, som for øvrig har en bronsemedalje fra Junior-VM i discodans, er imidlertid klar på at dette er hennes og Yaseens nummer – og at «Sammen» ikke har noen forbindelser til AF1.

Det gjenstår å se hvor unge, og hvor mange unge, SMS-stemmere som benker seg foran TV-skjermen lørdag – og om Norge er klar for en norsk rapp med en bombastisk og storslått avslutning.

Kilder: NRK, wiki, myspace, VG, dittoslo.no, escNorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien