Hvem vinner i Spektrum?

I morgen er det klart for finale i Melodi Grand Prix 2012 der 10 artister og låter skal kjempe om å representere fedrelandet i Baku i mai.

mgpfinale

Det kryr i år av meninger og motmeninger der ute, og vi hiver oss på bølgen og lar escNorges eget team fritt få kommentere forventninger og håp foran morgendagens sending. Her er sensur og objektivitet stengt!

Frem til i kveld kl 22:00, kan du gi dine terningkast til hvert bidrag på vår uhøytidelige poll (link).


Christian Jacobsen

Finalen i Melodi Grand Prix 2012 er for meg den største nedturen på mange år. De eneste to låtene som har en reell sjanse til å ta seg til den internasjonale finalen i Baku og høste poeng der, kommer antagelig ikke til å vinne.

Hele finalen har utviklet seg til å bli en parodi på MGP, fordi dustete nordmenn har bestemt seg for å ødelegge den ved å stemme i trass eller sympati. Ukens kaktus går til NRK med Per Sundnes i spissen, som ikke har tatt grep for å avverge denne skandalen og som nå får kritikk i de fleste musikkmiljøer og i pressen.

I denne finalen er det umulig å tippe noe som helst, jeg blir rett og slett deprimert bare av å tenke på den. Måtte rettferdigheten seire og sende den riktige låta til Baku så jeg slipper å melde meg ut av Norge i skam. Go Tooji, Go Reidun.


Eirik Finbak

Årets deltagerliste i MGP 2012 var etter min mening både variert og spennende. Kvaliteten på låtene synes jeg også har holdt for det meste rimelig høy standard. Jeg hadde fire store favoritter (Marthe, Bobby/Øien,The Canoes og Isabel) og for det om det kun er «Thing change» som kom seg til finalen av dem surmuler jeg ikke av den grunn, for det er etter min mening den aller beste låten i årets MGP!

Jeg tipper at Plumbo, Nora, Tooji og Bobby/Øien kommer til gullfinalen, med Reidun og wildcardet Lise som mulig outsidere. Årets MGP er vanskeliger å tippe en vinner enn på lenge, men skal jeg tippe tror jeg nok kanskje Tooji trekker det lengste strået, men siden det er en av de låtene jeg selv liker dårligst håper jeg selvsagt at det blir noen andre og da helst countryduoen. Det kan godt hende at «Stay» kan gjøre det godt ute i Europa, men for meg blir låten for kalkulert, overprodusert, og litt for mye av det gode til at den får min stemme på Lørdag.

«Ola Nordmann» er en fengende låt som passer fint her hjemme, men har ingenting i Baku å gjøre!

«Somewhere Beautful» er en ganske så fin ballade, men mangler et høydepunkt og synes den blir for stillestående og tror den kan komme til å drukne i mengden hvis vi sender den til Baku.

Spennende blir det uansett. Tvi Tvi, håper og tror på et flott og variert show fra Spektrum!


Eirik Hagen

Jeg valgte å ikke ha noen særlig forhåpninger foran årets MGP. Navnene var ikke de største, men jeg tenkte at det er ikke et hinder for gode låter. Så lenge låten er god og artisten er flink er det meg revnende likegyldig hvilket navn artisten har. Da samtlige låter ble sluppet hørte jeg gjennom alle låtene umiddelbart. Min reaksjon var at det var mye helt OK i delfinale 1 og 2, men ingen som skilte seg nevneverdig ut. I tredje delfinale derimot, var det full pott. Der hadde jeg mine tre 5’ere (Silya, Tooji og Marthe).

Uheldigvis har nordmenn stemt som de vanligvis gjør, umoderne og traust. Den ene moderne og fengende låten etter den andre har røket ut og i tillegg røk Marthe sin flotte låt «Si» ut. Jeg synes derfor denne finalen kunne vært mye bedre og er ganske skuffet. Det er bare ett/to håp jeg har nå. Det er Tooji, med den flotte fengende «Stay». Nora sin ballade har vokst på meg og hun synger vakkert, men jeg er redd for at den vil drukne litt i Baku. Lykke til Tooji! Ta dem alle!


Eivind M. Sætre

Årets MGP-finale er mine øyne åpnere enn hva tilsynelatende kommer frem både i media og på flere fan-sider. Jeg tror ikke Plumbo er sikret seieren før alle stemmene er talt opp lørdag, og jeg tror heller ikke vi får se (etter min smak) en avleggs køntrisak sendes til Baku.

Bredden er variert, flere låter OK, og jeg har i motsetning til i fjor også et par favoritter med i årets utgave. Deretter synes jeg at årets finale blir mer spennende enn 2011-utgaven, og kommer til å gråte om en av de ovenfornevnte vinner – og gå i veggene om en av mine to går av med seieren.

Tooji bør og må vinne, en god nummer to til Baku som kan aksepteres, er Nora – og jeg blir ikke overrasket over at superfinalen blir bestående nettopp av «Ola Nordmann», Nora, køntrigubbene og Tooji. Men… «Sammen» er en imdlertidig en skummel joker, og den skal ikke avskrives!

Tror vinner: Plumbo eller Noora – Håper vinner: Tooji


Martine Olsemyr

Har litt blandede følelser ovenfor årets MGP-inale. Det er mange låter som dessverre ikke har nådd finalen, som så absolutt hadde fortjent det. For eksempel syns jeg Irresistible og Silya Nymoen hadde fortjent hver sin billett til finalen.

Jeg tror Plumbo vinner på lørdag, og blir svært overrasket hvis dette ikke skjer. Jeg har ingenting imot Plumbo, musikken deres eller de som liker låten. Men jeg mener at dette blir feil å sende til Baku, da Eurovision er en veldig stor konkurranse, der mange av landene skreddesyr låtene sine med det mål å vinne hele Eurovision. Hvem Plumbo får med seg i finalen, tror jeg blir Nora, Køntrigubbene og Tommy Fredvang, muligens er det The Carbruetors en joker her. Hvis dette skulle skje, så velger jeg helt klart Nora, selv om jeg syns låten hennes er altfor svak og yter lite rettferdighet til den flotte stemmen hennes.

Min favoritt på lørdag er det helt klart Reidun, som jeg har heiet på siden jeg hørte låten for første gang. Dette er en låt som passer min smak perfekt, men jeg har vel på en måte slått meg til ro med at hun ikke vinner. 

Uansett så ønsker jeg alle deltagerne lykke til, og måtte den beste vinne 🙂


Thomas Steen

Jeg var på forhånd skeptisk til årets Melodi Grand Prix da den ene ukjente nisjeartisten etter den andre tikket inn i startfeltet. Skepsisen forsvant (nesten) da låtene ble offentliggjort, for her var det tross alt en god del spennende og bra musikk. Dessverre er det slett ikke alle de beste bidragene som har blitt stemt videre – jeg savner for eksempel både Rikke Normann, Lisa Stokke og Isabel Ødegård i finalen. Halve startfeltet i Spektrum liker jeg veldig godt, mens den andre halvdelen stort sett består av alle de kjipeste og dårligste låtene i hele konkurransen. Og de fleste av disse kommer dessverre mot slutten av finalen…

Utfallet av lørdagens finale er ganske så usikkert, og det er flere låter som har en reell sjanse til å vinne enn på flere år. Jeg håper inderlig at enten Tooji, Lise, Malin, Nora eller Reidun går av med seieren så vi kan sende avgårde noe jeg kan være stolt av til Baku. Blir det en av de andre låtene (grøss), må jeg seriøst overveie å søke om svensk statsborgerskap i stedet.

Hvis jeg skal tippe utfallet på lørdag så nøytralt som jeg klarer, tror jeg at vår representant i ESC 2012 til slutt blir Nora Foss Al-Jabri med balladen Somewhere Beautiful. Og det er i så fall et valg jeg kan leve veldig godt med…


Wivian R. Kristiansen

Jeg var superpositiv på forhånd i år. Til tross for at det ikke var mange kjente navn, så var det mange artister som er meget anerkjente innen sine sjangere, og jeg synes det er strålende at den litt smalere musikken også får vist seg fram. Jeg liker den utviklingen vi har sett i MGP de senere årene, med at artist og låt teller mer enn navn. Jeg var veldig positiv til mange av artistene på forhånd som sagt, men da låtene kom ble jeg skuffet over neste hver eneste en. De jeg fortsatt var poritivt innstilt til var Kim André Rysstad, Cocktail Slippers, Carburetors, Bobby Bare/Petter Øien, delvis Tooji (mest på grunn av at den er vanvittig dansbar og jeg liker det orientalske) og ikke minst Silya. 

Så når vi ser på finalen så har jeg igjen to og en halv låt jeg liker; Carburetors, Bare/Øien og Tooji. Så for meg er dette en av de dårligere finalene, selv om vi hadde noen knallåter i delfinalene. Silya ville vært min soleklare vinner, foran Kim André og Cocktail Slippers.

Så hvis jeg må velge en personlig favoritt i finalen blir det vel tradisjons-køntrien fra Bobby og Petter, men den har så klart ingen sjanse i Baku. Jeg tror vi bør sende Tooji, for «Stay» er nok den låten i finalen som vil treffe flest tv-seere i Europa. Forutsatt at de har glemt «Popular» fra i fjor, da…

Hvem TROR jeg vinner? 
Nora, Tooji eller Plumbo. 


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien