Sverige: Globen-billett til Ulrik Munther og David Lindgren

Mens Norge skal kåre sin vinner i kveld, har Sverige bare så vidt begynt sin utvelgelsesprosess til Baku. I kveld gikk delfinale to av stabelen i Göteborg, og det endte med at Ulrik Munther og David Lindgren ble stemt frem til finalen i Globen. Til Andra chansen gikk delfinalens to band, Top Cats og Timoteij.

I kveldens sending var det kun to programledere tilstede i salen, da Helena Bergström var opptatt på annet hold. Hun bidro allikevel med forhåndsinnspilte innslag, mens Sarah Dawn Finer og Gina Dirawi holdt orden på artistene i Scandinavium-hallen.

Etter første avstemningsrunde gikk fem av kveldens åtte bidrag videre til andre runde, og der var det til slutt Ulrik Munther med låten Soldiers og David Lindgren med Shout It Out som fikk flest stemmer og stakk av med finalebillettene til Globen den 10. mars. For Top Cats med Baby Doll og Timoteij med Stormande hav blir det en ny mulighet i Andra chansen en uke tidligere.


Bidragene som ikke gikk videre i kveld, plasserte seg slik:

5.plass: Thomas di Leva – Ge aldrig upp

6.plass: Sonja Aldén – I din himmel

7.plass: Andreas Lundstedt – Aldrig aldrig

8.plass: Mimi Oh – Det går för långsamt

Neste lørdag er det Leksand som står som vertskap for Melodifestivalen, og der møter vi blant andre Andreas Johnson, Molly Sandén og Love Generation.

Foto: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien