Ungarn sender «Sound of Our Hearts» til Baku

Åtte låter kjempet om seieren i den ungarske utvelgelsen «Á Dal». Compact Disco gikk av med seieren til slutt med låten «Sound of Our Hearts»

ungarn



Etter to semifinaler de foregående lørdagene sto det åtte artister igjen på scenen i Ungarn. Hver og en av dem fremførte sin låt en gang og det var opp til publikum og en utvalgt jury å bestemme hvilke låter som skulle ende opp i superfinalen. 

Følgende artister endte opp i superfinalen:

The Kiralys – Untried
Caramel – Vertigo
Compact Disco – Sound of Our Hearts
Gabór Heincz – Learning To Let Go 


Til slutt var det juryen, bestående av blant annet fjorårets representant Kati Wolf, som bestemte vinneren. Det var fire medlemmer i juryen og stemmene fordelte seg slik:

1 stemme: Gabór Heincz
1 stemme: Caramel
2 stemmer: Compact Disco

Dermed var vinneren klar. Det er Compact Disco som skal representere Ungarn i Eurovision Song Contest 2012. Dette er den tiende deltakelsen til Ungarn siden debuten i 1994.

Bandet Compact Disco ble stiftet i 2008. De beskrives som et elektronisk pop/rock-band. Bandet har fire medlemmer:

Vokal: Csaba Walkó
Bass: Attila Sandór
Keyboard: Gábór Pál
«Miksing & triksing» (elektroniske elementer): Behnam Lofti

De har gitt ut to album og vunnet en rekke priser i Ungarn. I tillegg fikk de blant annet prisen for «MTV Best Hungarian Act» i 2011, noe som viser at dette er et populært og etablert band.

Låten, «Sound of Our Hearts» – er en pop/rock-låt med elektronisk elementer som er bandets kjennetegn. Teksten og den tilhørende videoen viser at låten er tenkt som en samlende låt etter alle de store tragediene/ i 2011; tsunamien i Japan, den arabiske våren, økonomiske kriser og tragedien her i Norge blant annet. Teksten sier at vi må holde sammen og lytte til hjertene våre. Vi må respektere hverandre tross av forskjellig tro og bakgrunn. Vi bor i samme verden og vi må lære å leve sammen. Lytt til hjertene våre og lev i harmoni.

Compact Disco deltar i semifinale 1 – andre halvdel.

Kilder: Wikipedia

Del:
Relaterte artikler