Hvordan klarer Tooji seg i Baku?

Da har det gått snaue 2 dager siden Tooji ble kåret til vinneren av Melodi Grand Prix 2012.

tooji

.I år som i fjor sender vi en låt som det oser av utenlandske elementer av istedenfor det ultra norske med fele og bundad med et veiende flagg i rødt,hvitt og blått i hendene. Så da er det store spørsmålet vil Tooji med «Stay» klare det Stella ikke klarte med «Haba Haba» nemlig å ta seg til den grande finale og skaffe Norge en verdig plassering I ESC?

Dette er hovedspørsmålet jeg skal forsøke å svare (gjette) på i dette blogginnlegget her.

Først ting først: Jeg har aldri og kommer nok heller aldri noensinne til å elske «Stay». Når escNorge andmeldte alle låtene ga jeg låta desidert dårligst av alle skribenter; nemlig 1 blek stjerne. Så da er det jo klart at skuffelsen var tilstedeværende når Tooji og «Stay ble utropet som vinner. Skuffet, men ikke overrakset, for dette var forventet, hadde bare håpet i det lengste at det ikke skulle skje.. I mine ører er dette en masseprodusert låt som både er irriterende og masende. Jeg ga som sagt denne låta først en ener på terningen (stjerne), men den har gradvvis begynt å vokse til en svak toer, der i fra tror jeg nok terningen ligger i fred og ro.  Men jeg må få påpeke at det er låta jeg har problemer med og ikke artisten Tooji som jeg synes mestrer låta på en god måte og tilfører en ellers nokså traurig melodi med ekte sangglede, engasjement og ikke minst proffesjonalitet. Men det hjelper dessverre ikke mye for inntrykket for min del når låta tross alt er så anmasende som den er.

Når det er sagt må jeg få si at selv om jeg ikke liker låta tror jeg MANGE andre kommer til å like denne! Ser for meg at dette kommer til å bli en såkalt fanfavoritt, noen ganger flopper de andre ganger ikke. Jeg tipper at i dette tilfelle vil det bli det første, kommer ikke til å floppe men faktisk sanke gjevnt og trutt med poeng over hele Europa.

Vil Norge ta seg til finalen?

Nå er jo Norge i den desidert vanskeligste semifinalen, som er den andre som inneholder nesten bare østblokkland og som i Norden er også de glad i å gi stemmer på nabolandene.

Det eneste nordiske landet som er med i finalen vår er søta bror Sverie. At det faktisk er Sverige som er vår nabo i semien (og ikke feks Finland eller Island) tror jeg er en kjempe fordel for Tooji og Norge for som man vet er svenskene glade i slike typer innslag.  Og de sendte jo tross alt en lignede act i fjor nemlig Eric Saade med «Popular» som tok svenskene til en hederlig tredjeplass i finalen.

Så tolv poeng fra svenskene i semifinalen kan være en mulighet. I tillegg er østeuropeerne ofte glade i typen moderne schlager/elektronisk pop som jeg mener «Stay» kan kalles for. Så svaret er, Ja, jeg tror Norge tar seg til finalen. Men man vet jo aldri…

Jeg var selv i salen i Oslo Spectrum på Lørdag og ironisk nok var vi plassert i samme felt som Tooji fansen og der var det et voldsomt trøkk hele veien,så man kan trygt si at Tooji har fansen og familien i ryggen.

 

Min favoritt var country låta «Things Change» som etter min mening va den aller aller beste MGP låta i år. Men jeg er fornøyd med en tredjeplass i gullfinalen, men er skuffet over at jeg var en av få som reiste seg og jublet og klappet når man fikk vite at Bobby Bare & Petter Øien gikk videre.

Selve showet synes jeg var kjempebra, knall god produksjon og begge pauseinnslagene var jo geniale! Selv om Per kommer fra samme by som meg må jeg nok innrømme at han ikke akkurat er verdens beste programleder, men synes han fungerte greit under finalesendingen. Marte derimot strålte jo og var selve dronninga av showet, flott jobba Marte!

Jeg surmuler ikke for det om ikke min favoritt eller til og med en låt jeg liker vant finalen. For folket bestemte vinneren og det er en helt riktig måte å avgøre vinneren på. La folket avgjøre og for all del ikke få inn jurystemmer!

Da gjenstår de bare og ønske Tooji all hell og lykke til med både øvingene og også etterhvert med selve semien og forhåpentligvis også finalen i Baku i Aserbajdsjan i Mai måned.

For det om jeg ikke akkurat er fan nummer en av bidraget, så må man jo gå for gull. Alltid gå for gull,så får man ta det derfra….

Tror du får topp ti i Baku Tooji vil ikke avskrive seier heller, men det er ALT FOR TIDLIG å si noe om nå!

Del:
Relaterte artikler