Island ELSKER Eurovision!!

Ifølge foreløpige data fra meningsmålingsselskapet Capacent Gallup, så hele 97% av alle som så på TV på lørdag finalen i Söngvakeppni Sjónvarpsins!!

ssny

Dette betyr at kun 3% av alle TV-seerne så på andre programmer. Dette er det ubestridt høyeste tallet noe sted; ingen andre land i Europa kommer engang i nærheten.

Årets konkurranse har imidlertid møtt en viss kritikk, i forbindelse med innføringen av en jury i tillegg til telefonstemmene. Denne endringen har kommet på bakgrunn av at jurysystemet er gjeninnført i Eurovision Song Contest, og RÚV ønsket på denne måten å velge en sang som ville tiltale både tv-seere og juryer i mai. En del av kritikken går også på at det blir holdt hemmelig hvilke syv personer denne juryen består av. 

Programdirektør i RÚV, Sigrún Stefánsdóttir, sier at RÚV allerede nå vurderer endringer i neste års konkurranse. Denne endringen har imidlertid ikke noe med juryen å gjøre, juryen er her for å bli. Det som derimot er trolig, er at de to beste etter første avstemmingsrunde går til en slags «gullfinale» der alle så kan stemme på nytt, på samme måte som det har vært i Norge i flere år. 

Kilde; pressan.is

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien