Og det blir…. Engelbert!

Man kan stole på britene…. Fra «pure» boyband fra Blue i fjor, tar nå popens hjemland oss til de aldrende høyder og smørduppede baryton-vokaler…: Engelbert Humperdinck er herren som skal reprentere Storbritannia i Baku.

engelbert11Engelbert hvem?

Engelbert Humperdinck!

En av 60-tallets mestselgende og fremste smørsangere, faktisk en av det tiårets mestselgende single-artister – overalt!

Akkurat som Sir Cliff Richard, var Engelbert – som selvfølgelig ikke heter det, men derimot det noe mer spisende Arnold George Dorsey – født i  India.  Sir Cliff hjalp ham til såkalt «stardom» i 1967 med den ikke helt ukjente «Release Me»,  Han fulgte opp med en ikke mindre hit i «The Last Waltz», – og deretter har han vært noe av et ikon, ikke bare på de britiske øyene – men også i USA og…. ikke minst i India.

Så hva har vi…?

Kanskje en aldri så liten joker foran Baku-finalen. Bidraget skal være produsert av ikke ukjente Martin Terefe, slik at her møter virkelig den yngre garde de eldre generasjonene i noe som kan bli hva som helst.

Humperdinck trekke stadig tusener til konserter og opptredner, og navnet er alt annet enn glemt i Storbritannia og på fastlands-Europa. Med sine 75 år vil han være trolig den eldste artisten som blir å se i ESC-finale, men han vil også trolig trekke en stor (hær)skare av tilhengere til konkurransen.

Det gjenstår helt klart å se hvordan og hva vi får får fra Storbritannia år: I første omgang har BBC klart noe som er er meget viktig i Eurovision…. Oppmerksomhet!

Kilder: BBC, wiki, Guinnes Book Of Numder One Hits – Bilde fra engelbert.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien